La Conselleria d’Educació pressiona els centres educatius per prohibir la primera consulta popular per l’ensenyament públic

Relació de les 81 poblacions on hi ha centres que hui també participen:

Alacant, Alcoi, Ademuz, Ador-Palma de Gandia, Albaida, Alberic, Alboraig, l’Alcúdia, Alginet, Almàssera, Almoines, Agost, Aielo de Malferit, , Albaida, Alberic, Alboraia, Alfafar, Barxeta, Benavites, Beniarjó, Bétera, Burjassot, Canals, Càrcer, Carlet, Casas Bajas, Castalla, Catarroja, Castelló de la Plana, Cocentaina, Costur, Daimús, Dénia, El Perelló, Elx, Favara, Gandia, Gàtova, Jerica-Viver, L´Eliana, L’Alcúdia, l’Alfàs del Pi, la Font d’en Carrós, la Granja de la Costera, La Pobla de Vallbona, La Pobla del Duc, la Pobla Llarga, la Pobla Tornesa, Llíria, Macastre, Massalfassar, Meliana, Mislata, Olocau, Oliva, l’Olleria, Ontinyent, Paiporta, Picanya, Picassent, Potries, Puçol, Requena, Sagunt, Sant Joan de Moró, Sant Vicent del Raspeig, Sueca, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Paterna, Torrebaja, Torrent, Vilamarxant, Villalonga, Villena, Villar del Arzobispo, Xàtiva, Xelva, Xirivella.

Les pressions de la Conselleria d’Educació
En un document que va enviar ahir  Concha Gómez, Secretària Autonòmica d’Educació, per correu electrònic a tots els centres públics on alerta que "l”ús de les instal•lacions del centre estarà dedicat a aquelles activitats lectives extraescolars i/o complementàries degudament aprovades i autoritzades, la qual cosa impedix la cessió d’espais ni mitjans propis per a altres usos".

Per tant des de la Plataforma de l’Ensenyament Públic s’interpreta que si els òrgans de decisió dels centres han aprovat la realització de la Consulta Popular per l’Ensenyament Públic, no hi ha problemas per a fer-la en les instal•lacions de cada centre, ja que considerem que els equips directius, els Claustres i els Consells Escolars són organs de la comunitat educativa amb poder de decisió.

Així mateix, des de la Plataforma es té l’autorització de la Delegació de Govern per a posar urnes a l’exterior de les escoles i instituts.

Recordem que a hores d’ara també hi ha persones votant a través de l’espai web habilitat i fins aquest moment s’han contabilitzat més de mig miler de votacions: www.consultaplataforma.org