El documental sobre Pep Gimeno "Botifarra" i el llibre de Xavi Sarrià entre les activitats culturals del Feslloch

Les activitats culturals del Feslloch es realitzen a l’Auditori del festival. Enguany, junt a la música d’Òscar Briz, Clara Andrés i Borja Penalba i Francesc Anyó, s’han programat diverses projeccions audiovisuals i es presentaran diferents publicacions a càrrec dels seus autors. 

"Intentem que el Feslloch oferesca als assistents continguts relacionats amb la música en la nostra llengua, així com activitats que sabem que agraden a la gent que s’estableix durant tres dies en la zona d’acampada", ha explicat Anna Edo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Benlloch.

Les activitats culturals del festival començaran divendres 11 de juliol a la vesprada amb la projecció del documental Pep Gimeno, ‘Botifarra’, el cant de les arrels. "Comptarem amb la presentació del treball per part del director, Albert Montón i del responsable de la coproducció per part de TV3, Jordi Ambrós i això és un luxe, perquè considerem que aquesta obra arreplega a la perfecció la manera com el gran Pep Gimeno ha sabut recuperar i transmetre’ns la nostra música tradicional", ha declarat Voro Golfe.

El dissabte 12 de juliol acollirà la presentació del llibre Totes les cançons parlen de tu, la primera novel•la de Xavi Sarrià, que s’encarregarà de fer la presentació als assistents i signarà exemplars a l’Auditori. Aquesta novel•la, farcida de referències musicals, descriu la generació Obrint Pas, fruit de la qual ara comptem amb un panorama musical ampli i divers.

El mateix dissabte es projectarà el documental Què ens passa valencians!? que mostra l’experiència d’una xica alemanya, Alina, que recorre el País Valencià en bicicleta per trobar-se amb molta gent i preguntar-los sobre la nostra llengua i en quina mesura està viva al carrer.

Les activitats culturals del dia 12 de juliol es completaran amb la presentació de tres treballs sobre zombies fets a terres valencianes: el còmic FallaZ, el curtmetratge Feliç dia Z i la sèrie Cabanyal Z. Aquest espai s’ha passat a denominar Feslloch Z. El còmic FallaZ explica les aventures d’una banda de rock que intenta escapar d’una apocalipsi zombie que arrasa la ciutat de València durant les Falles. Feliç dia Z és un curtmetratge apocalíptic en valencià escrit i dirigit pels germans Josep i Sergi Pitarch Garrido. La websèrie Cabanyal Z parla d’un barri que resisteix a l’hecatombe dels zombies. Al Feslloch podreu gaudir de l’estrena d’un nou capítol d’aquesta sèrie. Enllaç : http://cabanyalz.com

El dissabte 12 de juliol a les 12 del migdia se celebrarà el IV Campionat de frontó a mà per parelles del Feslloch. El taller, que organitzen per quart any consecutiu els germans Ricard i Guillem Sentandreu pretén donar a conéixer el nostre esport nacional. "La pilota valenciana és l’esport autòcton valencià per excel•lència i constitueix una part important del patrimoni cultural del nostre poble. A més a més, és l’únic esport del món que compta amb tot el seu lèxic en valencià", ha explicat Ricard Sentandreu.

El campionat es realitzarà al frontó del poliesportiu de Benlloch, que està al mateix recinte del festival. Els assistents al festival es podran inscriure al punt d’informació del Feslloch fins el dissabte a les 10 del matí.

El Feslloch comptarà també amb una oferta de jocs esportius que organitza l’Associació Cultural Pitxurrull. Els matins del divendres i del dissabte del Feslloch, els assistents podran apuntar-se per a jugar a futbol sala, vòlei i petanca.

A les vesprades de divendres i dissabte també s’han configurat activitats paral•leles com són el Trivial del Feslloch a càrrec de Joanjo Garcia o el Karaoke de Reviscola, que enguany arriba a la zona d’acampada amb un nou repertori de cançons.

Finalment, també una de les vesprades del festival, l’Assemblea de Joves Meruts d’Ontinyent realitzarà un taller d’estampació de samarretes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: