Escola Valenciana acosta el cinema de qualitat als centres educatius

• L’anterior edició va aplegar 70.000 espectadors de 50 poblacions del País Valencià. 

• El dijous 6 d’octubre Escola Valenciana projecta als Ocine ‘El Petit Príncep’ amb un preu especial de 6€. Tots els assistents rebran un llibre de regal. 

• Serveis Audiovisuals d’Escola Valenciana: 96 347 27 83 / cinema@fev.org

El projecte ‘Cinema a l’Escola’ s’adreça als centres educatius per oferir un material pedagògic amb el qual tractar el llenguatge audiovisual a classe. Les deu pel·lícules que proposa Escola Valenciana «han sigut triades sota criteris de qualitat, finalitat didàctica i continguts atractius, per a arribar a una àmplia audiència, i posem l’accent en el missatge que transmet», ha manifestat la coordinadora del projecte, Laura Font.

 

  cinema16_17_web.jpg

Nou catàleg de ‘Cinema a l’Escola’

 

Neu i els arbres màgics i Home són les dues pel·lícules que Escola Valenciana presenta als xiquets i xiquetes d’educació infantil. Per a l’alumnat de 1r i 2n de Primària la proposta se centra en els mítics personatges Charlie Brown i Snoopy, així com la divertida família de Dràcula a Hotel Transsilvània 2.

Quant al tercer cicle de Primària, l’aposta cinematogràfica és Atlantis. L’imperi perdut, mentre que per a l’ESO, es planteja El meu amic Van Gogh, tot i que el títol L’heroi de Berlín, el film que retrata la història de l’atleta afroamericà guanyador de quatre medalles d’or en els Jocs Olímpics de 1936, també podria visualitzar-se en aquest cicle i en Batxillerat. Per a aquest últim nivell educatiu, l’entitat cívica ha volgut comptar amb Quatretondeta, la primera pel·lícula del director Pol Rodríguez, amb la qual exposa la dicotomia entre la vida i la mort, alhora que fa referència als costums i tradicions valencianes. Aquesta comèdia negra està rodada a diferents paisatges del País Valencià. Els joves de Batxillerat també podran gaudir de Sufragistes, el llargmetratge de Sarah Gavron, que narra la lluita per la igualtat dels drets i la dignitat de les dones en l’Anglaterra d’abans de la Primera Guerra Mundial. «Per la importància del context històric, Escola Valenciana ha trobat ben interessant incloure Sufragistes entre l’oferta del nou catàleg de ‘Cinema a l’Escola’, malgrat que s’estrenà en 2015», ha manifestat Laura Font.

Cinema en valencià a la programació municipal

 

Escola Valenciana possibilita els ajuntaments incloure als programes culturals cinema en valencià «com un mitjà de promoure la defensa de la cultura i contribuir a la normalització de la llengua», ha assenyalat la responsable de l’activitat. «Els programes d’ensenyament en valencià aconsegueixen que l’alumnat domine tant el valencià com el castellà, tanmateix, quan acudim al cinema, no trobem pel·lícules en valencià», ha exposat Font, i ha afegit: «amb la intenció de potenciar els referents culturals en valencià, Escola Valenciana tracta de posar a l’abast dels consistoris, de les escoles, de la ciutadania, un variat catàleg d’oferta cinematogràfica perquè els xiquets i xiquetes no troben un trencament de la llengua de l’escola al carrer.»

A més, Laura Font ha volgut remarcar que «és una realitat indiscutible que la nostra proposta de ‘Cinema a l’Escola té un públic molt nombrós», és a dir, «hi ha una demanda social i un públic que vol anar al cinema i veure continguts en valencià, i és per aquesta raó que els cinemes s’han de plantejar quines són les pel·lícules que veritablement omplin les sales i incrementar-ne l’oferta.»

 

el_petit_princep_cartell_2016_ocine.jpg 

Dijous 6 d’octubre: projecció d’El Petit Príncep

 

Les persones grans i les persones menudes de la ciutat de València tenen una trobada amb el seté art. Escola Valenciana projectarà la pel·lícula d’animació ‘El Petit Príncep’, el proper dijous 6 d’octubre a les 19’30 hores als cinemes Ocine del Centre comercial Aqua. Les entrades ja estan disponibles a la botiga dels Ocine i tenen un preu especial de 6€. Un any més, l’entitat cívica ha volgut comptar amb un audiovisual que «destaca tant pel missatge que s’amaga darrere de la trama com per l’original estètica de l’audiovisual, la tendresa de les relacions humanes que s’estableixen, així com el món filosòfic que hi planteja», en paraules de la coordinadora del programa, Laura Font. Escola Valenciana obsequiarà amb un llibre tots els assistents.

Més informació: Serveis Audiovisuals d’Escola Valenciana: 96 347 27 83 / cinema@fev.org