Escola Valenciana presenta la nova campanya del Voluntariat pel Valencià a Castelló

• Els regidors es comprometen amb el voluntariat lingüístic i formen sis parelles.
• El programa ha format més de 22.300 aprenents i voluntaris de 72 localitats en els primers 11 anys.
• L’entitat cívica espera incrementar substancialment el creixement de participants.
• Els voluntaris i aprenents que vulguen sumar-se al Voluntariat pel Valencià poden adreçar-se al correu info@voluntariatpelvalencia.org. 

 

"Eres important. Fes-te voluntari lingüístic"

 

La campanya "Eres important. Fes-te voluntari lingüístic" emfatitza el paper dels voluntaris i les voluntàries que regalen el seu temps per ajudar els aprenents de valencià a millorar l’expressió oral i la fluïdesa en situacions quotidianes. «Amb un gest tan senzill com és parlar, conversar en valencià, i passar una estona agradable amb algú que vol aprendre, compartim el nostre coneixement de la llengua i, a més, gaudim d’una experiència humana molt enriquidora», ha comentat el portaveu del Voluntariat pel Valencià, Vicent Font.

 

img_1268.jpg 

 

La coordinadora tècnica del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza, romanesa d’origen i valenciana d’adopció, ha exposat que «Escola Valenciana ha volgut incloure imatges de voluntaris i voluntàries que ja han participat en altres campanyes per evidenciar la fidelitat de molts voluntaris que, any rere any , continuen incrementant el nombre de parlants de valencià de forma altruista a través del Voluntariat pel Valencià.» A més, Dariana Groza ha volgut remarcar la intenció d’Escola Valenciana d’esperonar la participació de voluntaris i aprenents: «volem créixer, volem ajudar a més gent a parlar la nostra llengua», per aquesta raó, «hem centrat la campanya en els voluntaris, gràcies als quals donem continuïtat al Voluntariat pel Valencià», i ha conclòs: «sense la dedicació dels voluntaris no hi hauria Voluntariat i, per tant, tampoc no hi hauria aprenents.»

 

img_1282.jpg 

 

El representant de Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló, Toni Vizcarro, ha comentat: «L’associació posa sobre el terreny els programes d’Escola Valenciana adaptant-los a la realitat local, posant especial èmfasi en el valencià com a garantia de l’educació plurinlingüe i de qualitat». Vizcarro ha agraït la implicació de l’Ajuntament amb el Voluntariat i, especialment, als regidors que han format les parelles lingüístiques, ja que «amb el seu exemple donem una espenta a la campanya i animem més gent a participar».

 

img_1287.jpg 

 

Per la seua banda, el regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha volgut agrair el compromís de tota la corporació municipal, atès que representants de tots els grups polítics han volgut participar com a parelles lingüístiques: «amb aquest gest demostrem que les llengües estan per a apropar-nos i no per a distanciar-nos», i ha destacat la cessió d’espais publicitaris durant quinze dies per a la promoció de la campanya del Voluntariat.

 

2_mupisenior_vv_home.jpg 

 

 

Mupis

 

Durant els mesos d’octubre a desembre els suports publicitaris del Voluntariat pel Valencià estaran ubicats als carrers més concorreguts de les tres principals ciutats valencianes. A València, formaran part del mobiliari urbà del 24 d’octubre al 7 de novembre; a Alacant, del 31 d’octubre al 4 de desembre i, a Castelló, de l’1 al 15 de novembre. Alacant presentarà en roda de premsa la nova campanya el 2 de novembre. A banda dels més de 70 pobles que acullen el Voluntariat pel Valencià des de fa anys, Alzira, Torrent i Albal cediran espais públics per a la campanya i, en el cas de Puçol, l’ajuntament estrena aquest programa.

 

 

img_1299.jpg 

 

El Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana es va crear l’any 2005 i, en aquests 11 anys de bagatge, ha aconseguit posar en contacte 22.300 voluntaris i voluntàries de 72 localitats. L’entitat cívica espera incrementar substancialment la participació en aquest projecte gràcies al compromís i la solidaritat dels voluntaris i, també, gràcies a les administracions que proposen als funcionaris el seguiment d’aquest programa per oferir un servei de qualitat a la ciutadania que s’adreça en valencià. Els ajuntaments de Castelló, Alacant i València són exemples d’administracions locals en les quals s’ha dinamitzat entre els treballadors el Voluntariat pel Valencià. En breu, la Diputació de València també formarà part d’aquesta xarxa.

 

img_1272.jpg 

 

 

Més informació

 

Els voluntaris i aprenents que vulguen sumar-se al programa del Voluntariat pel Valencià poden telefonar al 96 340 70 60 o bé adreçar-se al correu info@voluntariatpelvalencia.org. A més, Escola Valenciana obri la inscripció a les administracions locals perquè puguen incorporar aquest projecte a les activitats que posen a l’abast de la ciutadania.