Revista Xiulit: « El còmic és una eina idònia per a introduir la lectura entre els més menuts»

La importància de la lectura en l’educació és un fet que a hores d’ara ningú no es qüestiona. De fet, la llei demana als centres escolars que desenvolupen un Pla de Foment de la Lectura del Centre i moltes biblioteques disposen d’un Pla Lector. Des de XIULIT considerem que el còmic és una eina idònia per a introduir la lectura entre els més menuts, fins i tot amb els més reticents, i que ajuda a consolidar-la entre els lectors més exigents i experimentats.

 

dr-siniamon-copia.jpg 

 

En la revista també podeu trobar reportatges que introdueixen el coneixement del medi, l’estima per la natura i el llegat de la tradició transmesa per les llegendes i els contes populars. La revista també conté sèries regulars d’una sola pàgina de còmic perquè el lector consolide l’hàbit de llegir en valencià.

És crucial potenciar la lectura en edat primerenca. La revista XIULIT ha tingut molt bona acollida a l’escoles i als instituts. Tant en centres urbans com en centres rurals, des d’Els Ports fins al Baix Vinalopó. Es pot subscriure un exemplar o diversos per al centre, per a la biblioteca o per a cada aulari.

 

dibuix.jpg 

 

Si subscriviu la vostra escola a XIULIT posareu a disposició dels vostres usuaris una eina més que us ajudarà a aconseguir els vostres objectius lectors. Podeu fer-li una ullada en la pàgina web www.xiulit.com on trobareu més informació, i la possibilitat de subscriure-vos-hi com a particular o com a centre docent.

La publicació, amb la col?laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, aposta pel seu paper com a eina per a introduir i refermar el paper de la lectura, alhora que reivindica el dibuix i la il?lustració com a bé cultural.

Més informació:

Revista Xiulit