Escola Valenciana felicita a Vicent Pascual per la «merescuda medalla de la Universitat de València»

Avui, la Nau ha acollit l’acte de lliurament de la medalla de la Universitat de València al mestre, pedagog i escriptor Vicent Pascual i Granell. Entre els diferents treballs d’aquest estudiós, Escola Valenciana ha ressaltat l’obra Un Model educatiu per a un sistema escolar amb tres llengües. Proposta organitzativa –realitzada en col•laboració amb Vicent Sala el 1990–, com «un dels materials més complets i de major influència en el sistema educatiu valencià.»

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha volgut donar l’enhorabona a Vicent Pascual, «mestre de mestres», per aquest reconeixement que «fa valdre la trajectòria d’un home capdavanter en la formació trilingüe de l’alumnat i en la creació de continguts didàctics. Entre les obres d’aquest impulsor del valencià a l’escola, cal esmentar la importància del Diccionari Tabarca valencià-castellà i el seu vessant com a escriptor de literatura juvenil. Escola Valenciana sempre li agrairà el document Un model d’educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià. Amb Vicent Pascual hem aprés a fer escola i a dignificar el valencià com a llengua d’estudi. Assumim el seu llegat lingüístic. Felicitats per aquest homenatge.»

Discurs de Vicent Pascual i Granell en l’acte acadèmic del lliurament de la Medalla de la Universitat de València.

Discurs de la Dra. Maria Conca i Martínez en el lliurament de la Medalla de la UV a Vicent Pascual.