Escola Valenciana amplia el termini per participar en la campanya solidària ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’

La novena edició de la campanya de sensibilització d’Escola Valenciana se centra en les persones refugiades al País Valencià. El fons recaptat gràcies a les escoles valencianes que vulguen participar-hi es destinarà a la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià, CEA ( R ) PV, amb l’objectiu d’ajudar les persones que s’han vist forçades a deixar la seua terra i busquen asil i una vida millor al País Valencià. Aquesta campanya solidària, que havia previst finalitzar el 30 de gener, Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, ha ampliat el termini de participació fins al 17 de febrer.

 

 

 

•  La campanya es destinarà a la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià, CEA (R) PV, i estarà activa fins al 17 de febrer.
• L’any passat Escola Valenciana va aconseguir recaptar més de 14.000 € per a ACNUR gràcies a la implicació de les escoles valencianes.
• Els centres educatius interessats a participar poden escriure a escola.v@fev.org o bé telefonar al 96 347 27 83.

‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’

Des del tombant de segle ha hagut una explosió en el nombre de persones que s’han vist forçades a abandonar les seues cases. L’any 2014 es va produir a Europa la crisi migratòria i humanitària més gran des de la Segona Guerra Mundial: més de 65 milions de persones patiren la cruesa d’haver de fugir dels seus països. Els dos últims anys la Mediterrània s’ha convertit en una gran fossa comuna. Vora 6.800 persones, segons dades d’ACNUR, han perdut la vida tractant de fugir de la guerra i la misèria. A causa de la situació crítica que pateixen els refugiats i les refugiades i l’escassetat de recursos econòmics, humans, sanitaris, dels quals disposen els centres d’acollida, Escola Valenciana incideix de nou en aquest drama per ajudar-los a continuar endavant.

Així, l’entitat cívica ha volgut comptar amb CEA ( R ) PV, una entitat que ofereix atenció directa i integral a les persones refugiades des de diversos àmbits: l’acolliment, la inserció laboral i l’atenció psicosocial, la defensa jurídica i la denúncia, per a avançar en el reconeixement dels seus drets.

Per un món més just

Els xiquets i les xiquetes que vulguen ajudar les persones refugiades al País Valencià, sols hauran d’aportar un euro dels seus estalvis i, amb aquest senzill gest posaran el seu gra d’arena en el foment de l’ajuda humanitària i enfortiran els valors de convivència, educació per a la pau, la llibertat, la tolerància, la solidaritat i la no-violència, per a construir un món més just. La campanya, que havia previst finalitzar el 30 de gener, dia en què es commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, ha ampliat el termini de participació fins al 17 de febrer, a petició de les escoles.

Amb la iniciativa de conscienciació social ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’, CEA ( R ) PV, a través d’Escola Valenciana, posa a l’abast dels centres educatius recursos didàctics per a treballar a l’aula les formes de persecució i vulneracions de drets humans, així com la necessitat de protecció. Es tracta d’acostar a l’estudiantat la realitat i les dificultats que les poblacions refugiades troben quan arriben al País Valencià. L’anterior campanya solidària que promogué Escola Valenciana es va adreçar a ACNUR, concretament a als refugiats sirians, i va aconseguir recaptar un fons de 14.073 € gràcies a la implicació de les escoles valencianes en el foment de l’ajuda humanitària.

Els centres educatius interessats a participar en “Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià” cal que ho comuniquen a Escola Valenciana i indiquen el nom del centre i la població mitjançant el correu escola.v@fev.org o al telèfon 96 347 27 83.

Els centres d’acollida

CEA ( R ) PV treballa sota dos eixos fonamentals: d’una banda, la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades apàtrides i migrants vulnerables, les persones amb necessitat de protecció internacional o en risc d’exclusió social i, d’altra banda, treballa per afavorir els processos d’integració social d’aquestes persones al País Valencià.

Per assolir aquests objectius l’entitat compta amb diferents àrees de treball que pretenen donar una resposta global i integral a les dificultats derivades de l’asil, el refugi i el fet migratori forçat, a les quals han de fer front les persones refugiades, apàtrides i immigrants vulnerables a casa nostra.