Cinc instituts valencians es preparen per desenvolupar la final absoluta de la Lliga de Debat a Barcelona

• 14 centres d’ESO i Batxillerat dels territoris de parla catalana debatran al voltant del tema “Els animals tenen drets?” a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2017.

Els cinc centres educatius que van guanyar la fase local representaran les cinc universitats públiques del País Valencià en la final absoluta de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra els dies 27, 28 i 29 d’abril. Es tracta de l’última etapa de la competició, que reunirà tots els grups vencedors procedents de territoris de parla catalana: la Franja de Ponent, País Valencià, Catalunya del Nord, Andorra, Catalunya, Sardenya i Illes Balears.

L’IES Pare Vitòria d’Alcoi (Universitat d’Alacant), l’IES Nou Derramador d’Ibi (Universitat Miguel Hernández), l’IES Sivera Fonts de Canals (Universitat de València), el Col·legi Parroquial Sant Josep de Tavernes de la Valldigna (Universitat Politècnica de València), SES Cabanes (Universitat Jaume I de Castelló), són els centres educatius que es van classificar d’un total de 41 instituts i 205 alumnes, que van participar en les tres fases locals de la Lliga de Debat disputades a Alacant, Elx, València i Castelló. Ara, aquests equips desenvoluparan aquesta última fase de la Lliga de Debat, organitzada per Escola Valenciana i la Xarxa Vives.

Final absoluta: tres jornades dialèctiques a la Universitat Pompeu Fabra

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2017 organitza la seva IV edició amb més equips participants que mai (133 equips de 119 centres). Les fases locals consoliden les xifres de participació en més d’un miler de persones.

Del 27 al 29 d’abril tindrà lloc la final absoluta. En aquesta participaran els 14 equips seleccionats a les fases locals que han tingut lloc als campus universitaris de la regió Vives durant els darrers mesos.

En total, més de 130 equips de centres de Secundària i Batxillerat han competit a les fases prèvies per arribar a la fase final de la competició que s’organitza aquests dies al campus català. 14 centres han sigut els seleccionats per debatre avui, demà divendres i dissabte sobre el tema en el que se centra l’edició d’enguany: “Els animals tenen drets?”.

Els centres participants són el Reial Monestir de Santa Isabel (Barcelona), Institut Pare Vitòria (Alcoi), Col·legi Sant Ermengol (Andorra la Vella), Escola Sant Gervasi (Mollet del Vallès), Hamelin-Laie International School (Montgat), IES Alexandre Deulofeu (Figueres), IES Cabanes (Cabanes), Col·legi El Carme (Lleida), IES Nou Derramador (Ibi), Institut Ernest Lluch (Barcelona), Col·legi Carmelites (Tarragona), IES Sivera Font (Canals), Col·legi Parroquial Sant Josep (Tavernes de la Valldigna) i Vedruna Escorial Vic (Vic).

L’activitat té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants a través del format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció, tant semàntica com formal.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: