La Trobada a l’Horta Sud serà la 520 festa d’estima pel valencià d’Escola Valenciana

  • Manises acollirà el proper dissabte 20 de maig la XXXa Trobada de l’Horta Sud.

Escola Valenciana convida la ciutadania a expressar l’estima col·lectiva pel valencià en la XXXa Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud d’aquest dissabte. Amb els 32 anys de vida que tenen les Trobades ja sumen 520 festes de reivindicació de la dignitat de la llengua i de vertebració territorial. Aquestes manifestacions de cultura popular són una invitació a gaudir de la festa de l’ensenyament en valencià i un espai de convivència. Enguany, s’han celebrat 14 Trobades que han reunit més de 158.000 persones i encara queda celebrar-ne cinc. En valencià, creixem, creixem, creixem i creixem. Sense dubte.

La Trobada a Manises proposa més d’un centenar de tallers confeccionats pels centres educatius, dues cercaviles, colles de muixerangues, correfocs, danses populars, actuacions, jocs populars, entre un gran nombre d’activitats que captiven a grans i menuts.

Dissabte 20 de maig

Manises: XXXa Trobada de l’Horta Sud

El Guaix – Coordinadora pel Valencià de l’Horta Sud, Escola Valenciana i l’Ajuntament de Manises, han organitzat la XXXa Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud el proper 20 de maig, i conviden la ciutadania a participar d’una jornada lúdica i reivindicativa a Manises. La Trobada a Manises comença a les 9 hores amb la col·locació de les taules per als tallers a càrrec de persones voluntàries que col·laboren amb l’organització i, fins a les 16 hores no s’inicia el muntatge dels tallers per part dels responsables.

A les 17 hores tindrà lloc la concentració de les cercaviles. En el cas de la cercavila A, els participants es reuniran al CEIP V. Nicolau Balaguer i la cercavila B a la plaça Castell. A les 17’30 hores arranquen les cercaviles que recorreran el poble fins a confluir a l’Avinguda Blasco Ibáñez. Poc més tard, vora les 18 hores, l’organització ha previst el lliurament de recordatoris de participació en la Trobada als centres participants amb l’assistència de les autoritats. Acte seguit, les colles que hi participen amb les figures realitzades per la Muixeranga La Torrentina interpretaran La Muixeranga.

Des de les 18’30 fins a les 20’30 hores les xiquetes i els xiquets podran triar entre més d’un centenar de tallers per passar-ho bé i aprendre. Durant la realització dels tallers hi haurà actuacions a l’escenari. A les 21 hores, els assistents gaudiran del correfocs i, en acabant, es procedirà a sopar de cabasset. La música anirà a càrrec del grup folk Germans Caballer i Amics, que anunciaran la fi de festa.

La Trobada ha comptat amb el suport de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana.

Més informació

Un comentari a “La Trobada a l’Horta Sud serà la 520 festa d’estima pel valencià d’Escola Valenciana

  1. Curiosa manera de defendre el valencià, eixa que consistix en bandejar sistemàticament algunes paraules genuïnes valencianes (moltes d’elles prescrites inclús per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua), potenciant-ne algunes tan alienes a la varietat valenciana, o directament arcaiques, com els demostratius reforçats, l’increment incoatiu en -eix, “gaudir”, “proper”, “ensenyament”, “dues”, “galetes”, “lliurament”…

    En el següent enllaç vos deixe la notícia en PDF, resaltant les expressions que considerem alienants.

    https://goo.gl/Yeu3wo

    M’agradaria pensar que és inèrcia d’anys anteriors a la normativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i desconeiximent dels canvis que introduïx la GNV i el DNV…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: