Escola Valenciana: «el Decret de Plurilingüisme respecta el dret de la ciutadania d’aprendre valencià i trenca amb la discriminació»

«És un atac de la Diputació d’Alacant, governada pel PP, que tracta de judicialitzar el sistema educatiu, i no obeeix a raons pedagògiques. Sols es basa en l’estratègia política d’anar en contra del valencià per sistema. El nou Decret afavoreix la normalització del valencià perquè ofereix igualtat d’oportunitats a tot l’alumnat del País Valencià», ha exposat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, arran de l’anunci que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana —TSJCV— ha paralitzat el Decret de Plurilingüisme.

L’entitat cívica defensa la legalitat del Decret de Plurilingüisme per quatre raons principals: en primer lloc, «la normativa es fonamenta sota criteris pedagògics i educatius, que han comptat amb el suport i la participació de la comunitat educativa, per la qual cosa, s’ha desenvolupat de forma democràtica», ha explicat Vicent Moreno. En segon lloc, «el Decret tracta de corregir les diferències entre l’alumnat que domina les dues llengües cooficials del País Valencià i els que no i, d’aquesta manera, trenca amb la discriminació i ofereix igualtat d’oportunitats, perquè tot l’alumnat té dret a finalitzar l’Educació Secundària Obligatòria amb un domini equilibrat de valencià i castellà. Aquest dret l’apleguen totes les lleis educatives, com la LOE, LOGSE, LUEV i, fins i tot, la LOMCE, a més de l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia i l’article 3 de la Constitució espanyola.» En tercer lloc, «el text legal afavoreix l’acreditació dels títols oficials de coneixements de llengües; una iniciativa que reverteix molt positivament en el futur dels joves. Aquest coneixement els obrirà un ampli ventall de possibilitats laborals.» En quart lloc, «l’escola genera ciutadans competents en valencià, castellà i una llengua estrangera. Des de l’àmbit educatiu es crea parlants potencials de valencià i s’amplia l’ús social del valencià. La nostra llengua ha estat minoritzada els últims anys i cal que recupere àmbits d’ús.»

A tall de síntesi, «Escola Valenciana opina que el Decret Marzà pren l’escola com a element formador, que posa fi a la discriminació entre alumnes radicats en diferents zones del País Valencià, defensa el dret de la ciutadania d’aprendre valencià i amplia l’ús social del valencià», ha conclòs el portaveu d’Escola Valenciana.

 

2 comentaris a “Escola Valenciana: «el Decret de Plurilingüisme respecta el dret de la ciutadania d’aprendre valencià i trenca amb la discriminació»

  1. Como ciudadana valenciana tengo todo el derecho del mundo de educar a mis hijos en lengua castellana y ME LO ESTÁN PROHIBIENDO. Se debe tratar las lenguas con IGUALDAD. No crea alumnados competentes en valenciano y castellano. Es de sentido común que si se fomenta una más que otra la silla se queda coja y lo estamos comprobando con profesorado valenciano que cojea y MUCHO en castellano. Señores no cuela. Para una educación justa respeten las dos lenguas. Porque como valenciana castellanohablante me siento totalmente discriminada.

    1. Ningú te lleva el teu dret, s’ofereixe un bàsic que és ensenyament en castellà. Tal vegada estas llevant oportunitats al teu fill o filla per haver nascut en una comunitat amb dues llengües oficials. És un avantatge que no hi ha que menysprear per a l’aprenentatge de llengües. Salut i avançat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: