Escola Valenciana es persona contra l’auto del TSJ que paralitza el Decret de Plurilingüisme

Avui, l’entitat cívica ha presentat un recurs contra l’auto del Tribunal Superior de Justícia que suspén de forma cautelar el Decret de Plurilingüisme Dinàmic, perquè considera que les al·legacions de la Diputació d’Alacant, governada pel PP, «no es troben fonamentades sobre criteris pedagògics i la paralització del Decret pot generar grans disfuncions en el sistema educatiu», ha exposat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

L’argument pel qual el TSJ ha admés a tràmit el recurs de la Diputació d’Alacant és la suposada «discriminació» que hi ha entre els sis nivells del Decret i l’obtenció d’acreditacions lingüístiques. «Escola Valencia no veu, ni de bon tros, indicis de desigualtat sinó tot el contrari: el Decret trenca amb la discriminació, posa a l’abast de l’alumnat de tot el País Valencià la formació plurilingüe i l’acreditació de títols amb reconeixement oficial, sempre que l’alumnat demostre els coneixements necessaris, és clar.»

Escola Valenciana s’ha personat com a part interessada i legitimada davant l’ordre jurisdiccional contenciós-administratiu en el Procediment Ordinari Nº4/000142/2017, tramitat davant la Sala 4a del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia. La personació deriva de l’alarma generada entre els membres d’Escola Valenciana i en tota la Comunitat Educativa del País Valencià, després de conéixer que una entitat pública com la Diputació Provincial d’Alacant, sense competències en matèria educativa, ha interposat recurs contra el Decret 9/17 de 27 de gener, del Consell, que regula determinats aspectes del sistema d’ensenyament en l’àmbit valencià.

Amb tot, l’entitat cívica ha considerat que el contingut de la resolució dictada pel TSJ, amb data de 23 de maig de 2017, pot generar notòriament una disfunció en els interessos públics propis de l’ensenyament.

L’entitat cívica ha insistit en la legalitat de la normativa que la Conselleria d’Educació, encapçalada per Vicent Marzà, aprovà en gener d’aquest any: «És especialment curosa en el tractament integrat de llengües, a fi d’aconseguir que l’alumnat tinga idèntic domini de valencià i castellà i uns coneixements pràctics d’una llengua estrangera. Aquesta finalitat pedagògica s’adequa als paràmetres educatius plurilingües, que són capdavanters a la resta de països europeus amb llengües minoritzades», ha pronunciat el portaveu d’Escola Valenciana.

Escola Valenciana ha reiterat que el recurs presentat per la Diputació d’Alacant: «És una estratagema del PP per fomentar l’odi entre conciutadans i fer servir la llengua com a arma política, en lloc de crear ponts d’unió entre les diferents cultures, promoure l’entesa, la convivència i el coneixement de llengües, que són alguns dels objectius del Decret», ha declarat Vicent Moreno.

El Ministeri d’Educació i Cultura, que en un principi va presentar els seus recels respecte del Decret, va haver d’acceptar que complia amb el marc jurídic i era respectuós amb la diversitat del País Valencià. I, recentment, l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i les Unitats d’Educació Multilingüe de la Universitat de València, de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat d’Alacant, han exposat el rigor i la solvència del Decret.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: