Escola Valenciana: «L’aplicació de l’article 155 de la constitució no és la millor resposta política»

  • Amb l’aplicació de l’article 155 el president Rajoy aprofundeix i multiplica el seu error polític.

Escola Valenciana vol expressar la seua enèrgica protesta per l’aplicació més extrema de l’article 155 a Catalunya i considera que aquesta decisió política és una mesura repressora més que no obri camins de diàleg per superar el conflicte territorial que enfronta el poble català amb l’estat espanyol. Un article constitucional tan imprecís, que atorga plens poders al govern espanyol, no es pot aplicar com una revenja política que vulnera els drets ciutadans més bàsics, en un marc de crisi de model territorial molt evident.

D’una banda, amb aquesta mesura carregada de ràbia, el govern espanyol ha despertat el vell fantasma del feixisme i ha tornat a nodrir l’espanyolitat més retrògrada i franquista per ocultar que ni el model territorial ni el de finançament, nascuts en l’anomenada transició espanyola, ofereixen un bon model de creixement i de governança a les comunitats autònomes.

D’altra banda, aquesta aplicació maximalista de l’article 155 també pretén minar la diversitat lingüística i cultural present a les nacionalitats que, en l’actualitat, formen part de l’estat espanyol. En aquest sentit, els discursos intoxicadors del PP i altres partits que li donen suport al parlament volen practicar retalls dràstics i irreversibles a la utilització de les llengües pròpies a l’ensenyament i a la dinamització del seu ús social.

Escola Valenciana creu fermament que l’aplicació de l’article 155 fa impossible qualsevol acostament al diàleg entre institucions representatives, no repara la vulneració de drets ciutadans bàsics i que es perdrà l’oportunitat de debatre l’evolució política cap a models d’encaix territorial i de finançament en àmbits institucionals i de representació política legitimats per a fer-ho, amb la participació directa de la ciutadania.

Escola Valenciana continuarà donant suport al dret a decidir en qualsevol problemàtica política transcendental a través de consultes amb garanties i vinculants.

 

2 comentaris a “Escola Valenciana: «L’aplicació de l’article 155 de la constitució no és la millor resposta política»

  1. No es la millor resposta, pero deixa ben clar qui mana (ells). El que no els agrada ¡il.legal!, el que fan ells ¡per que governen!. Ben clar en pocs díes jujen, intervenen urnes i papeletes abans d’existir el delicte i condenen gent, el seus delictes que no tinc prou lloc per comentar, ¡per l’aire!, sense contar els que es moren u es maten.
    Sols recordaré que un tal Hitler accedí legalment al poder, la resta ja la sabeu.
    Salut.-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: