Escola Valenciana dóna suport a la concentració de rebuig per la presència militar a Expojove durant la seua inauguració

• L’entitat cívica també participà en l’“ofrena” de carbó a l’Ajuntament de València per ignorar les demandes de la campanya “desmilitaritzem l’educació”.

Desenes de persones han respost a la convocatòria de la Campanya “Desmilitaritzem l’educació”, que reuneix a més de 50 entitats del món educatiu, sindical, veïnal i social valencià, i han acudit davant la porta del recinte de Fira València durant la inauguració de la fira infantil i juvenil Expojove per protestar per la presència un any més d’un estand de les Forces Armades. La concentració, sota el lema “Desmilitaritzem Expojove”, ha començat a les 10:30h, mitja hora abans de l’obertura de la fira. Les persones participants portaven cartells i pancartes amb lemes com “Les armes no eduquen”, “La guerra no és un joc”, “Unitats militars fora de les escoles”, o “Desmilitaritzem l’educació”, i han repartit informació al públic que acudia a fer cua per entrar a Expojove a partir de les 11:00.

A les 12:00, com estava previst, han arribat Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i principal organitzador de l’esdeveniment, acompanyat de les falleres majors i altres representants municipals i militars, per inaugurar l’edició d’enguany d’Expojove. Tres persones de la campanya han aprofitat els moments previs per a abordar per sorpresa al regidor municipal i intentar fer-li entrega d’una cistella amb carbó dolç i decorada amb tela de camuflatge, com a gest d’”agraïment” per la contribució municipal a la cultura de la pau en decidir ignorar les demandes de la campanya “Desmilitaritzem l’educació”. El regidor ha rebutjat l’obsequi.

L’Ajuntament de València, organitzador d’Expojove, s’ha negat a considerar la demanda de bona part del món educatiu i social valencià, transmesa en diferents reunions amb responsables municipals, de que en coherència amb els valors educatius de la pau i la no-violència, no es  conviden les Forces Armades a Expojove. D’aquesta manera, l’Ajuntament contradiu l’esperit de diverses declaracions que ha signat en favor de la cultura de pau i contra el militarisme i la guerra, com ara la Carta de Ciutats Educadores, del 15 de novembre de 2016, com a membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), o la declaració signada per l’alcalde Joan Ribó amb motiu de la recent visita oficial dels supervivents dels bombardejos nuclears d’Hiroshima i Nagasaki.

Campanya “Desmilitaritzem l’Educació”:

Antimilitaristes-moc, Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Grup Cristià Antimilitarista, FAMPA-València, STEPV, CCOO-PV Ensenyament, CGT-PV, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Plataforma Cremona, Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua, Associació Brúfol, Plataforma per l’Educació Pública d’Aldaia-Barri del Crist-Alaquás, AMPA “Pare Català”, Entrepobles, Setem CV, HOAC València, Trobada de plataformes comarcals, Gent de l’Horta, REAS-PV, Asociación Quera, Asociación de Vecinos de Orriols, Associació de Veïns i Veïnes “Amics de la Malva”, Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, Ciutat Vella Batega, 15M Massanassa, Asociación Agentes de Igualdad de Oportunidades CV-IOCOVA, Asociació del Camp a la Taula, Plataforma Salvem Portocolom, Asoc. de personas desempleadas y en precariedad de Benimamet (APDPB), Escola de Cases, Arrels Estivella, Obrim Fronteres, Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi, Colectivo Miradas, Estrela Roja de Benimaclet, Societat Coral El Micalet, La Tetera – Espai de dones, Mujeres contra el cambio climático, Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, Sindicat d’Estudiants, Ràdio Klara 104.4FM, Ràdio Malva 104.9FM, Dimonis de Campanar, Foro Alternativo de la Inmigración del PV, Associació “La Tenda de Tot el Món”, Asociación Valenciana de Ingeniería Sin Fronteras, SOS Racisme PV, Asociación Intercultural África en la Diáspora, Asociación Candombe, Koordinadora En Peu de Pau, Asociación Teriyá,  Grup de Rectors i Seglars del Dissabte, Consell de la Joventut de Barcelona, SIOF (Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal a la Despesa Militar), Grup Eirene

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: