Enllaçats per la Llengua organitza un acte de suport a les escoles i a la llengua

El proper 16 de febrer a les 19 hores, el Centre Cultural La Nau de València acull la taula redona “Defensem la llengua, defensem les escoles”, organitzada per Enllaçats per la Llengua en suport a les escoles i a la llengua. L’acte té com objectiu fer valdre el treball de la comunitat educativa -professorat, mares i pares, alumnat- i de les escoles, en defensa d’un model educatiu científic, crític, democràtic, arrelat al territori, en la nostra llengua, dels diferents territoris del nostre domini lingüístic.

A l’acte intervindran:

– Catalunya Nord. Cesc Franquesa, director pedagògic de les escoles la Bressola.

– Andorra. Maria Cucurull, filòloga catalana i membre del Centre de Cultura Catalana.

– Illes Balears. Maria Antònia Font, professora CEPA La Balanguera, Palma i presidenta FOLC.

– Franja de Ponent. Francesc Ricart, ex-tècnic del Departament d’Ensenyament i membre del Casal Jaume I de Fraga.

– Principat – L’Alguer. Pere Mayans, professor de secundària i membre del CIEMEN.

– País Valencià. Mª Àngels Francés, directora del Departament de filologia catalana de la Universitat d’Alacant.

Presentació i moderació a càrrec de Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana

Un comentari a “Enllaçats per la Llengua organitza un acte de suport a les escoles i a la llengua

  1. Amics d’Escola Valenciana,
    Enhorabona per l’organització d’aquest acte: “Defensem la llengua, defensem les escoles”, em sembla molt interessant i oportú. No obstant això, us he de fer una crítica perquè ni en el títol ni en la lletra menuda heu gosat esmentar el nom unitari de la llengua: “català”, ni el del domini lingüístic, per exemple: “àrea lingüística catalana”, que sense anar més lluny figuren als Estatuts de la Universitat de València. Ha corregut molta tinta amb arguments que ho avalen, molt de valor de moltes persones (entre elles Manuel Sanchis Guarner, Joan Fuster. Enric Valor…) que des de fa molts anys ens hem enfrontat als poders fàctics que volen negar-ho. Ni que només siga per això, estem obligats a no renunciar a dir les coses pel seu nom. Tan estrany hauria estat dir: “Defensem la llengua, defensem les escoles de l’àrea lingüística catalana”? A qualsevol lector atent, li cridaria l’atenció tan poca coherència semàntica. I es preguntaria què és vol amagar i per què.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: