La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca a la vaga feminista del 8M

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions Escola Valenciana, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Sindicat d’Estudiants, SEPC, FEU, FdE, Acontracorrent, Associació de Directors i Directores de Primària, Associació de Directors i Directores de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica, se suma a la reivindicació del moviment feminista per tal de reivindicar la igualtat real entre dones i homes.

D’aquesta manera, totes les entitats que configuren la Plataforma fan una crida a la comunitat educativa a secundar la vaga feminista i a participar als actes convocats pel moviment feminista en tots els municipis i ciutats.

La Plataforma denuncia la precarietat laboral –temporalitat, incertesa, atur, etc. – en la qual es troben i estan abocades les dones, amb treballs no reconeguts com els domèstics o de cures que, a més a més, no estan remunerats. Són tasques fonamentals que sostenen la societat. Ser dona, encara avui, és la principal causa de pobresa. Cal recordar també la desigualtat salarial que existeix per desenvolupar les mateixes feines i la dificultat d’assolir determinats llocs de responsabilitat dins el mercat laboral –a les administracions públiques, a les institucions, a les empreses privades–, el conegut com a “sostre de vidre”.

Però allò pitjor i més sagnant és la violència de gènere que es posa de manifest dia rere dia, una xacra a la nostra societat a la qual els diferents governs encara no han donat resposta suficient i efectiva, i a què cal destinar tots els recursos i esforços per poder eradicar-la.

Totes i tots els qui formem part de la comunitat educativa diem no a la violència de gènere i volem que, des de l’àmbit educatiu, s’implementen les mesures necessàries per avançar en la coeducació en tots els espais de formació, on la perspectiva de gènere siga transversal en totes les disciplines. En la coeducació està la base de la igualtat.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic comunica que assistirà a la manifestació convocada pel moviment feminista a València el dia 8 de març a les 18.00 h al Parterre, i anima la comunitat educativa i la ciutadania a participar-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: