La setena excursió de ‘Contarelles i camins’ visita la ciutat d’Elx

  • La ruta donà a conéixer els dos patrimonis de la humanitat amb què compta Elx: els museus de la Festa i del Palmerar.

El projecte d’Escola Valenciana, ‘Contarelles i camins’, que es dedica a conéixer la riquesa cultural i natural dels pobles valencians, va aterrar el dissabte 24 de març a la ciutat d’Elx amb una gran participació.

La ruta va estar organitzada per Escola Valenciana conjuntament amb el Casal Jaume I d’Elx – Acció Cultural del País Valencià. El professor il·licità Jesús Castaño va ser el guia  d’aquesta jornada, que va discórrer pels voltants del Palau d’Altamira, el Museu de la Festa (Misteri d’Elx), la basílica de Santa Maria, els banys àrabs, el centre urbà, el mercat de la palma blanca i va acabar en el Museu del Palmerar, ubicat a l’Hort de Sant Plàcid.

Si bé és cert que les condicions meteorològiques no van ser les més favorables, amb fortes ràfegues de vent, més d’una trentena de persones van poder gaudir de la visita. Tot i que l’Hort es trobava tancat per raons de seguretat, el palmerer encarregat del museu va fer una xicoteta explicació al taller i a l’entrada del recinte perquè el grup es fera una idea de l’ofici. L’oratge va impedir que el palmerer poguera fer la demostració que estava preparada.

Aquesta jornada de convivència va comptar amb parelles lingüístiques del Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana, que s’ha posat en marxa gràcies al suport de l’Ajuntament d’Elx. L’Oficina d’Ús i Promoció del Valencià AVIVA – Elx va oferir de manera gratuïta la visita als museus de la Festa i del Palmerar, amb l’objectiu que els participants en la passejada pogueren conéixer els dos patrimonis de la humanitat amb què compta aquesta ciutat del migjorn valencià.

L’excursió de ‘Contarelles i camins’ a Elx va servir perquè els participants desenvoluparen una activitat amb el valencià com a llengua vehicular. A més, les aprenentes i els aprenents del Voluntariat pel Valencià van tindre l’oportunitat de posar en pràctica els coneixements apresos durant les sessions de conversa.

Finalment, els participants van poder tastar el dinar típic: arròs amb costra a un establiment del barri del Raval. Alguns dels integrants van explicar la importància de comptar amb iniciatives d’aquesta mena per poder fer servir el valencià amb naturalitat, atès que aquesta llengua no és d’ús habitual en les seues comunicacions diàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: