Bétera lluirà cultura, festa i llengua en la XXXIa Trobada de Camp de Túria

 • Escola Valenciana convida la ciutadania a sumar-se a les dues darreres Trobades d’Escoles en Valencià a Bétera (26 de maig) i a Biar (l’Alcoià i el Comptat), que tancaran el calendari festiu de les Trobades 2018.

El dissabte 26 de maig, Bétera oferirà una completa agenda d’activitats per celebrar la XXXIa Trobada d’Escoles en Valencià de Camp de Túria. Es tracta de la penúltima festa pel valencià que tindrà lloc enguany. Cercavila, tallers escolars, actuacions musicals, teatre, jocs tradicionals, exposicions, danses populars, contacontes, rutes històriques… faran gaudir les famílies, mestres, xiquetes i xiquets, veïns i veïnes.

Acte de lliurament de premis del concurs Sambori de literatura en valencià a Bétera (Camp de Túria)

‘Nosaltres pel valencià’ ha agermanat més de 207.500 persones en les 17 Trobades que han celebrat la vitalitat i la dignitat de l’ensenyament en valencià a Rafelguaraf (la Ribera), Alcalalí (la Marina Alta), Alfara del Patriarca (l’Horta Nord), la Vall d’Uixó (la Plana), Monòver (les Valls del Vinalopó), Elx (el Baix Vinalopó i el Baix Segura), Sant Vicent del Raspeig i Alacant (l’Alacantí), València (Castellar – l’Oliveral), Llanera de Ranes (la Costera), Bejís (Alt Palància), Ador i Palma de Gandia (la Safor – Valldigna), Vilanova d’Alcolea (el Maestrat), Montitxelvo (la Vall d’Albaida), Torrent (l’Horta Sud), Polop (la Marina Baixa) i Gilet (Camp de Morvedre). La Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana convida la ciutadania a sumar-se a les dues darreres Trobades d’Escoles en Valencià a Bétera (26 de maig) i a Biar (l’Alcoià i el Comptat).

Bétera: XXXIa Trobada de Camp de Túria

La vespra de la XXXIa Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria, el divendres 25 de maig, l’organització ha previst la projecció d’El Petit Príncep a les 10 hores a la Casa de Cultura “el Palauet”. De vesprada, l’Ateneu Cívic i Cultural de Bétera desenvoluparà, de 18’30 a 20’30 hores, dues activitats simultànies: el taller “Aprén a fer una ‘Rosa de paper’” i la lectura col·lectiva de “El Petit Príncep”, de l’escriptor Antoine de Saint-Exupéry.

El proper dissabte 26 de maig, Bétera acollirà la XXXIa Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria. A les 17 hores comença la gran festa pel valencià amb una concentració de les escoles de la comarca a l’avinguda del País Valencià. Poc després, la cercavila comptarà amb la participació de la Colla de dolçainers i tabaleters “Xe que burrà” i la de “Camp de Túria”. La xaranga “Che que bo” i el grup de Batucada de la Lloma del Mas.

A partir de les 17’45 hores es donarà la benvinguda als centres educatius participants. Entre les 18 i les 20 hores els xiquets i les xiquetes podran triar entre una gran varietat de tallers escolars i, alhora, es desenvoluparan altres activitats com la visita guiada a la Torre Bofilla, despoblat medieval de l’època àrab (la visita s’iniciarà a les 18’15 hores), el contacontes a l’antic Ajuntament a càrrec d’Eva Andújar, amb el projecte “El desig” (18’15 hores), l’escenificació per part de l’alumnat de l’IES Les Alfàbregues – Shakespearians (18’30 hores). A les 20 hores tindrà lloc l’actuació de l’Associació cultural l’Aljama, que marcarà la cloenda dels tallers. A les 20’45 hores es farà el sopar popular a l’Albereda i la XXXIa Trobada es clourà amb el concert de la Gira d’Escola Valenciana amb les actuacions de Candela Roots i Via Lliure, també a l’Albereda.

Benja Carreres ha creat amb elements reciclats ‘El parotet’, el motiu de la XXXIa Trobada del Camp de Túria.

A l’endemà de la Trobada, l’organització ha previst el cicle de Marc Granell “De mà en mà”, a les 19 hores a la Casa de Cultura “el Palauet” de Bétera, amb Francesc Anyó i Borja Penalba.

Trobada Musical a Bétera.

Actes previs

La Trobada del Camp de Túria ha desenvolupat un bon grapat d’actes previs per commemorar aquesta festa que pren el valencià com a motor social. Entre les diferents activitats, cal destacar-ne l’exposició “XX Científiques”, que es pot visitar fins al 8 de juny a l’Ateneu de Bétera, el lliurament de premis del VIIIé Concurs Escolar de Poesia Francesc Peris i Valls i el XXé Premi Sambori de Literatura en Valencià amb un diverses actuacions, l’espectacle poètic musical “Homer: l’Odissea”, per la companyia Melodemodomies, a càrrec de M. Pérez Perelló, J. Castejón i el grup Eltakalaka. A més, la Trobada Musical d’Escoles de Camp de Túria ha reunit durant tres dies vora un miler d’alumnes a la Casa de Cultura “el Palauet”.

La XXXIa Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria ha sigut organitzada per la Coordinadora pel Valencià Camp de Túria – Escola Valenciana i l’Ajuntament de Bétera, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

Més informació

 • Programa de la XXXIa Trobada de Camp de Túria.

  Agenda musical de la Gira d’Escola Valenciana

  25 de maig: 23h. Pub Terra de Castelló (la Plana). Festa del Voluntariat pel Valencià amb Sixosis.

  26 de maig: 22’30h. Albereda de Bétera (el Camp de Túria). Candela Roots, Via Lliure.

  9 de juny: 24h. Plaça del Convent de Biar (l’Alcoià-Comtat). Skletxa i Kontaminació.

      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: