‘Un estiu de llegenda’ és una proposta per gaudir dels contes populars i el patrimoni

  • En la IIIa Ruta de contacontes participen les millors narradores i narradors professionals.

  • Les rutes de l’estiu seran totes en horari de vesprada. S’anunciaran per la pàgina de la Coordinadora: www.alcoiacomtatpelvalencia.org

La Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, Escola Valenciana, la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i la Càtedra Enric Valor – Universitat d’Alacant han organitzat la IIIa Ruta de contacontes. Un estiu de llegenda a una dotzena de pobles de la comarca. Muro encetà aquesta iniciativa en abril i el divendres 22 de juny tindrà lloc la propera narració oral a Benimarfull.

La proposta cultural es basa en 12 rutes per diferents pobles de l’Alcoià i el Comtat amb la finalitat de «divulgar el patrimoni llegendari i rondallístic i, alhora, fomentar el turisme cultural. En cada ruta, d’una hora de duració, dos narradors professionals expliquen contes i rondalles en tres escenaris diferents de cada localitat», segons ha comentat el president de la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià, Francesc Gisbert.

Enguany, la Ruta de contacontes compta amb la participació d’algunes de les millors narradores i narradors valencians, com ara Almudena Francés, Jordi Raül Verdú, Llorenç Giménez, Lluís Abad, Rosa Fraj, Sílvia Colomer, Rosanna Espinós, Jordi Carbonell, Tània Muñoz, Eva Andújar, el grup Anbelú, Víctor Labrado o Carles Cano, entre altres.

Imatge de la Ruta de contacontes a Penàguila.

Per la seua banda, la gerent de la Mancomunitat, Mariona Carbonell, ha reiterat l’aposta de les rutes de contacontes com «un element més per a dinamitzar la vida als pobles i oferir activitats familiars d’entreteniment, que fan valdre el nostre patrimoni».

Rutes i pobles

D’abril a novembre, la ruta rondallística recorre Muro (15 abril), Benimarfull (22 de juny), Millena (12 juliol), Gorga (14 de juliol), Alfafara (28 de juliol), Gaianes (5 d’agost), Agres (27 d’agost), l’Orxa (2 de setembre), l’Alqueria d’Asnar (15 de setembre), Banyeres de Mariola (7 d’octubre), Alcoi (21 d’octubre) i Cocentaina (10 de novembre). Les rutes de l’estiu seran totes en horari de vesprada. S’anunciaran per mitjà de les xarxes socials i la pàgina web de la Coordinadora: www.alcoiacomtatpelvalencia.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: