L’Assemblea Feminista de València li demana a la rectora de la Universitat un posicionament polític per la repressió de la Policia davant del Rectorat el 8M

Representants de l’Assemblea Feminista de València han ocupat aquest migdia el Rectorat de la Universitat de València per a denunciar l’arribada de multes a manifestants pel 8M. El Rectorat de la institució acadèmica va ser un dels espais –juntament amb els carrers del barri de Benimaclet- on la Policia Nacional va imposar-se per a evitar que les dones accediren i es concentraren pel 8M i on es van produir moments de tensió que ara han servit perquè els cossos de seguretat hagen interposat multes a algunes de les manifestants.

Durant l’acte d’ocupació de hui dimarts les feministes han pogut parlar amb la rectora Mavi Mestre i li han demanat un posicionament polític de la institució davant dels fets del 8M i l’arribada de multes. Les manifestants li han recordat a la rectora que la Universitat és un espai autònom on la Policia no pot accedir a no ser per requeriment dels màxims representants de la institució. Així, les feministes li han preguntat a la rectora qui va autoritzar la presència de les forces de seguretat en l’edifici i que aquestes impediren l’accés al mateix.

La rectora ha recollit el manifest que les representants de l’Assemblea han llegit en les portes del Rectorat i s’ha compromés a estudiar la possibilitat de realitzar una declaració així com a posicionar-se o intercedir per la retirada de les multes davant del nou delegat del Govern –amb qui havia estat justament aquest matí en l’acte de presa de possessió celebrat en la Nau.

L’Assemblea Feminista de València ha organitzat un acte semblant per al dijous 28 de juny a les 13 hores davant de la Delegació del Govern.

L’Assemblea Feminista de València està realitzant una campanya d’informació a través de les xarxes socials per a denunciar l’arribada de multes a les vaguistes del 8M que només al País Valencià ja superen els 6.000 euros.

● Per demanar a un policia que em parle en la meua llengua: MULTA DE 200€.
● Per ocupar els carrers en una vaga legal: MULTA DE 601€.
● Per informar en piquets informatius en una vaga legalment convocada: MULTA
de 601€.
● Per queixar-nos de la violència policial aplicada sobre els nostres cossos:
MULTA DE 601€.

El 8 de Març d’enguany va ser un dia històric: la primera Vaga General Feminista. Els comités de vaga feminista organitzaren piquets, accions i mobilitzacions durant tot el dia per tot arreu. Van ser milers de dones les que van eixir al carrer contra el patriarcat. Ara, tres mesos després, el moviment feminista de València està rebent multes administratives emparades sota l’anti-democràtica i patriarcal Llei Mordassa, que vulnera drets fonamentals com ara la llibertat d’expressió. Fins al moment el moviment feminista ha rebut 12 multes corresponent a una quantia de més de 6.000€. Acusen les dones de prendre els carrers, i fer-ho juntes, perdre la por, desobeir i ben sabem que la llei només s’aplica quan i com convé a l’ordre del poder establert.


Des del l’Assemblea “volem assenyalar l’estructura patriarcal i capitalista que s’amaga darrere. Perquè davant d’un moviment feminista sòlid, que va donar una lliçó de dignitat, cohesió, força i capacitat de mobilització, el sistema no té una altra forma de desacreditar-nos que fer servir la repressió de la mà de la Llei Mordassa per a tractar de inculcar-nos la por, mantindre’ns callades, aïllades i criminalitzar-nos”.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=sEQTmBO0L2k&feature=youtu.be
Facebook: Assemblea Feminista València
Twitter: @AssembleaVlc
Instagram: Assemblea feminista València
e-mail: valencia.assembleafeminista@gmail.com

Hastags:
#JoTambéSócFeminista #JustíciaPatriarcal
#EnsToquenATotes #JoTambéVaigSerPiqueteraEl8M
#JoDoneSuportAvaguistesFeministes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: