La Coordinadora Horta Nord dóna suport a l’IES la Patacona d’Alboraia en la demanda d’ampliació de la Formació Professional

  • L’entitat insta les administracions a «potenciar l’agricultura i assegurar-ne el futur».

  • La Coordinadora pel Valencià aposta perquè aquests estudis de Formació Professional siguen referents en educació ecològica i normalització lingüística.

La Coordinadora pel Valencià de l’Horta Nord d’Escola Valenciana ha signat la carta d’adhesió de l’IES la Patacona d’Alboraia que exposa el projecte d’ampliació d’estudis de Formació Professional amb noves titulacions relacionades amb Processos agropecuaris geosostenibles, com són les famílies professionals agràries (activitats agropecuàries, producció agroecològica, educació i control ambiental), químiques (operadors de laboratori, anàlisi i controls de qualitat) i alimentàries (processos i qualitat en la indústria alimentària).

El president de la Coordinadora, Àngel Martí, s’ha expressat amb aquestes paraules: «Trobem legítim i enriquidor que Alboraia compte amb aquests estudis perquè un important creixement econòmic de la nostra comarca es basa en l’activitat agrícola, ja siga el cultiu de fruites i hortalisses autòctones, la producció sostenible, l’exportació alimentària, la incorporació de les noves tecnologies, la investigació en productes poc agressius amb l’ecosistema… Les administracions han de potenciar l’agricultura i assegurar-ne el futur».

A més, Àngel Martí ha assenyalat: «El fet de comptar amb joves formats en matèria agrícola i creixement sostenible suposaria, d’una banda, el necessari relleu generacional i, en conseqüència, donaria continuïtat a aquesta activitat, mai millor dit, arrelada al medi. D’altra banda, podríem mantindre el nostre segell: els productes cultivats a l’Horta Nord tenen la màxima qualitat i són dels millors del mercat».

Des de la Coordinadora pel Valencià aposten perquè aquests estudis de Formació Professional siguen referents en educació ambiental i ecològica i també ho siguen en normalització lingüística: «El valencià ha de ser la llengua que vehicule aquestes branques del coneixement».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: