El Síndic de Greuges i Escola Valenciana acorden col·laborar per protegir els drets lingüístics

  • L’entitat cívica ha ressaltat la vehiculació a través del Síndic de Greuges de les denúncies per vulneració de drets lingüístics.

  • «Cal fer públiques les vulneracions per contribuir a la democràcia i donar forma a un món més just».

El dimecres 11 de juliol, el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, s’ha reunit a Alacant amb el portaveu del Síndic de Greuges, José Cholbi, a fi d’estretir llaços col·laboratius en defensa del valencià. La trobada s’ha centrat en la posada en comú dels diferents diagnòstics de la salut del valencià i la proposta d’estratègies per protegir la llengua dels atacs que vulneren els drets lingüístics de les valencianes i els valencians.

Escola Valenciana ha al·ludit a «la bona sintonia amb el Síndic de Greuges» i, en aquesta línia, ha ressaltat «l’adopció de compromisos tan importants com vehicular a través del Síndic de Greuges les denúncies que ens arriben a la nostra Oficina de Drets Lingüístics. Aquesta mesura és important per donar-li major visibilitat a les queixes que la ciutadania porta a terme quan ha exercit el seu dret d’expressar-se en valencià i ha sigut objecte d’agressions o menyspreu. La Sindicatura de Greuges és l’organisme que vela pel compliment i el respecte dels nostres drets i, per tant, té més força per adreçar-se als òrgans públics corresponents i fer recomanacions de bones pràctiques».

A més, el Síndic de Greuges ha exposat quines són les principals vies per donar a conéixer la institució als centres educatius, a les més menudes i als més menuts. Així, durant tot l’any desenvolupen activitats de tota mena.

Escola Valenciana i el Síndic de Greuges han mostrat interès a col·laborar en tot allò que siga possible. Les dues entitats han coincidit en la necessitat de seguir treballant per acostar aquest servei a la ciutadania i facilitar-ne els canals de comunicació, perquè aquesta institució siga coneguda des de la infància. En paraules del portaveu d’Escola Valenciana: «Cal fer públiques les vulneracions per contribuir a la democràcia i donar forma a un món més just, a la mesura de totes i tots nosaltres».

La reunió també ha comptat amb la participació de l’adjunt segon del Síndic de Greuges, Carlos Morenilla, i els tècnics Pedro García i Juan Bautista, així com els tècnics d’Escola Valenciana Laia Maurí i Ismael Vicedo.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: