Escola Valenciana dóna suport a la concentració d’Intersindical Valenciana davant del TSJ

  • «La creació d’una llei d’igualtat lingüística equipararia el valencià, en drets i usos, al castellà».

Hui, l’entitat cívica s’ha sumat a l’acte organitzat per Intersindical Valenciana, que rebutja les sentències del Tribunal Superior de Justícia ―TSJ― contràries a la normalització del valencià.

Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua ha palesat que «aquestes resolucions obeeixen a criteris ideològics. Es basen en la supremacia del castellà» i, per la qual cosa, «no tenen en compte qüestions tan importants com la situació minoritzada del valencià a les administracions públiques. La decisió del TSJ no s’empara ni en l’Estatut d’Autonomia, ni en la Constitució Espanyola, ni tampoc en el corpus jurídic europeu».

Concretament, la darrera sentència, dictaminada en juliol de 2018, anul·la 11 articles del Decret 6/2017 de la Generalitat Valenciana, amb el qual es regula l’ús del valencià  en les administracions públiques valencianes. «Aquesta decisió judicial discrimina el valencià, n’impedeix el desenvolupament i nega la necessitat d’ampliar-ne els usos per assolir la normalitat del valencià. Ara, les comunicacions entre el personal funcionari i la ciutadania, la retolació i les notificacions ja no cal que es facen en valencià».

Igualtat Lingüística

Escola Valenciana insisteix en la creació d’una llei d’igualtat lingüística: «el valencià necessita una acció compensatòria perquè puga equiparar-se, en drets i usos, al castellà, la llengua amb qui comparteix oficialitat. Fins que no hi haja un marc legal, una llei d’igualtat lingüística, aquestes injustícies no cessaran».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: