Escola Valenciana: «El valencià t’acosta al plurilingüisme»

  • Cal assumir els compromisos que aplega la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritzades.

Amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua anima la ciutadania a aprendre com més llengües millor per afavorir la diversitat lingüística i cultural.

En aquest sentit, l’entitat cívica ha remarcat la importància de saber valencià per fer front als reptes del futur: «Al País Valencià comptem amb el valencià-català, una llengua que ens facilita l’aprenentatge d’altres llengües. Es tracta d’una riquesa que hem de cuidar. La nostra llengua és un patrimoni que ens distingeix, és el nostre valor afegit i forma part de la nostra identitat i de l’essència de ser poble».

Amb tot, Escola Valenciana ha declarat que «cal potenciar l’ús del valencià en l’escola i en tots els àmbits, així com assumir els compromisos que aplega la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritzades fa quasi 20 anys i, de forma més recent, el ‘Document de València’, en el qual es recull tota la informació en matèria legislativa que la Unió Europea ha aprovat a fi de cuidar, respectar, fomentar i defensar l’ús de les llengües minoritàries i minoritzades que hi ha a Europa».

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: