La Coordinadora de l’Alcoià-Comtat publica les bases del I Premi Joan Pellicer de divulgació d’etnobotànica

  • El termini per a presentar originals finalitza el 7 de gener de 2019.

  • Bases del I Premi Joan Pellicer.

  • El premi pretén fer visible el llegat de l’etnobotànic Joan Pellicer, així com estimular la creació d’articles que estudien les relacions entre la societat i els usos i les aplicacions tradicionals de les plantes.

La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat – Escola Valenciana convoca, amb la col·laboració de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i el Museu Valencià d’Etnologia, el “I Premi Joan Pellicer d’Articles d’Etnobotànica”. L’objectiu del premi, en paraules de l’escriptor Francesc Gisbert, un dels impulsors i president de la Coordinadora, és doble: «d’una banda, retre homenatge a l’obra i a la figura de Joan Pellicer, per la seua aportació a la divulgació de la cultura popular valenciana; i en segon lloc, crear un espai per a mantindre viu l’interés pels temes etnobotànics, amb un premi d’articles».

Els articles, d’una extensió aproximada d’un parell de pàgines, es podran presentar en format escrit o en format audiovisual. En cas d’optar pel format audiovisual, la durada no superarà els 5 minuts. El premi valorarà l’aportació divulgativa i la relació de les nostres plantes amb qualsevol aspecte de la cultura popular (costums, jocs, dites, aplicacions medicinals, llegendari, etc.). El termini per a presentar originals és fins al 7 de gener de 2019. Les bases completes es poden consultar en www.alcoiacomtatpelvalencia.org. S’estableix un primer premi de 300€ i un segon de 150€. Els articles seran publicats en els mitjans de comunicació col·laboradors.

El lliurament del premi serà en primavera del 2019, en el transcurs d’un acte d’homenatge a Joan Pellicer en un dels pobles de Diània, triat per l’organització. El lliurament s’acompanyarà d’una ruta etnobotànica.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: