La Coordinadora de l’Alcoià-Comtat publica les bases del I Premi Joan Pellicer de divulgació d’etnobotànica

  • El termini per a presentar originals finalitza el 7 de gener de 2019.

  • Bases del I Premi Joan Pellicer.

  • El premi pretén fer visible el llegat de l’etnobotànic Joan Pellicer, així com estimular la creació d’articles que estudien les relacions entre la societat i els usos i les aplicacions tradicionals de les plantes.

La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat – Escola Valenciana convoca, amb la col·laboració de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i el Museu Valencià d’Etnologia, el “I Premi Joan Pellicer d’Articles d’Etnobotànica”. L’objectiu del premi, en paraules de l’escriptor Francesc Gisbert, un dels impulsors i president de la Coordinadora, és doble: «d’una banda, retre homenatge a l’obra i a la figura de Joan Pellicer, per la seua aportació a la divulgació de la cultura popular valenciana; i en segon lloc, crear un espai per a mantindre viu l’interés pels temes etnobotànics, amb un premi d’articles».

Els articles, d’una extensió aproximada d’un parell de pàgines, es podran presentar en format escrit o en format audiovisual. En cas d’optar pel format audiovisual, la durada no superarà els 5 minuts. El premi valorarà l’aportació divulgativa i la relació de les nostres plantes amb qualsevol aspecte de la cultura popular (costums, jocs, dites, aplicacions medicinals, llegendari, etc.). El termini per a presentar originals és fins al 7 de gener de 2019. Les bases completes es poden consultar en www.alcoiacomtatpelvalencia.org. S’estableix un primer premi de 300€ i un segon de 150€. Els articles seran publicats en els mitjans de comunicació col·laboradors.

El lliurament del premi serà en primavera del 2019, en el transcurs d’un acte d’homenatge a Joan Pellicer en un dels pobles de Diània, triat per l’organització. El lliurament s’acompanyarà d’una ruta etnobotànica.