Rosa Regàs inaugurarà la 4a Trobada de Professorat de Valencià

L’escriptora catalana Rosa Regàs impartirà la sessió inaugural de la 4a Trobada de Professorat de Valencià, que tindrà lloc el 30 de novembre i l’1 de desembre al Centre Social d’Altea sota el títol «Referents femenins a l’aula».

Rosa Regàs (Barcelona, 1933) és llicenciada en Filosofia i Lletres. Ha estat fundadora de l’editorial La Gaya Ciencia i traductora per a l’ONU en diversos països. Ha dirigit la Biblioteca Nacional i ha publicat més d’una trentena de llibres, entre els quals destaquen Azul (Premi Nadal de Novel·la 1994), Luna lunera (Premi Ciutat de Barcelona 1999)  i La canción de Dorotea (Premi Planeta 2001). Les seues obres han estat traduïdes a més de dotze llengües.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha organitzat, per segon any consecutiu i en estreta col·laboració amb els ajuntaments d’Altea i Alzira, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia i Escola Valenciana, aquest encontre de docents que enguany busca posar en valor el paper de les dones en la nostra literatura.

L’activitat, homologada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, començarà el divendres 30 a les 17’30 hores amb la intervenció de Regàs. A continuació, el director de la Càtedra Enric Valor a la Universitat d’Alacant (UA), Joan Borja, impartirà una conferència sobre l’escriptora alteana Carmelina Sánchez-Cutillas.

L’endemà la trobada es reprendrà a les 9’30 hores amb la ponència «Isabel de Villena: una visió dignificadora de les dones a la València medieval», de Rafael Alemany, catedràtic de Filologia Catalana (literatura medieval) de la UA. Després hi haurà un taller didàctic de poesia en clau femenina a càrrec de l’especialista en animació lectora Anna Ballester. Tancaran la jornada Begonya Pozo i Ana López Navajas, investigadores especialistes en qüestions de gènere, que reflexionaran sobre l’oblit del nostre llegat literari.

Les inscripcions podran formalitzar-se fins al 26 de novembre en el web www.trobadaprofessorat.org, on està disponible tota la informació de l’esdeveniment. El preu de la inscripció és de 20 euros (25 amb autobús).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: