La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat obri el període d’inscripció

Catorze universitats de la Xarxa Vives organitzaran fases locals de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. En el cas del País Valencià, totes les universitats públiques estan adscrites a aquesta activitat basada en la capacitat d’oratòria de l’alumnat. Enguany, el tema d’aquestes jornades dialèctiques és «Calen les fronteres entre països?». La final absoluta de la Lliga de Debat tindrà lloc a la Universitat Abat Oliba CEU (Barcelona), del 3 al 5 d’abril de 2019.

La Lliga de Debat naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària amb l’impuls de la Xarxa Vives i d’Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua. Aquesta activitat fomenta l’ús de la paraula entre les estudiantes i els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual es defensa una posició a favor o en contra. El jurat de la competició valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal.

Participants

La participació en la competició està oberta a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de la regió Vives: Franja de Ponent, Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya del Nord, Andorra i Sardenya. Els equips han d’estar formats per un mínim de 3 i un màxim de 5 estudiants del mateix centre educatiu i estar representats per un capità-tutor designat pel centre.

Cada centre ha d’estar inscrit com a participant a una universitat de la Xarxa Vives, al campus de la qual competirà contra els equips d’altres centres que s’hagen adscrit a la mateixa universitat de referència.

Inscripcions

El període de preinscripció de la Lliga de Debat romandrà obert fins al dia 9 de novembre. Podeu trobar el formulari de preinscripció i més informació a l’apartat d’Inscripcions del web de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.

La final absoluta tindrà lloc a la Universitat Abat Oliba CEU (Barcelona), del 3 al 5 d’abril de 2019. L’experiència de les primeres edicions i l’excel·lent valoració dels centres participants en la darrera edició confirmen la consolidació d’aquesta activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: