La Federació Coordinadora de Muixerangues, guardonada amb el premi a l’Ús Social del Valencià d’Escola Valenciana

Vora un miler de persones han participat en la votació popular a les xarxes socials d’Escola Valenciana per decidir quina entitat rebria el guardó a l’Ús Social del Valencià. Tant el Diari la Veu com la Federació Coordinadora de Muixerangues estaven nominades a obtindre aquest premi.

Finalment, la Federació Coordinadora de Muixerangues ha obtingut el guardó d’Escola Valenciana. «Aquesta entitat agermana 21 colles de muixerangues de tot el País Valencià, dignifica la cultura, recupera el patrimoni popular i el llegat d’una tradició. El món muixeranguer travessa un moment dolç amb la creació de noves colles, fins i tot, en pobles en els quals no ha estat mai instaurat el costum de crear torres humanes», ha declarat el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes.

«El Diari la Veu també es mereixia aquest premi perquè ha contribuït de forma decidida a la normalització de la nostra llengua. A més, compleix una funció social essencial en qualsevol país democràtic: informa amb transparència, té vocació de servei públic i aporta rigor informatiu. Amb el naixement del Diari la Veu en gener de 2013, la ciutadania valenciana ha guanyat en pluralitat, debat, anàlisi i dignitat com a poble», ha remarcat el portaveu de l’entitat cívica.

Es tracta de la primera vegada que Escola Valenciana fa servir la comunitat virtual, amb l’objectiu de promoure la votació dels internautes a través de les plataformes Twitter, Facebook, Instagram, Telegram i Whatsapp. La iniciativa s’engegà el 27 de setembre i culminà el 9 d’octubre, en la commemoració de la Diada del País Valencià.

De forma espigolada, Escola Valenciana anunciarà els propers dies les persones i entitats que rebran la resta de premis: el Guardó ‘Josep Vicent Garcia’ a la Trajectòria Individual i el Guardó Extraordinari.

XVIa Nit d’Escola Valenciana

El dissabte 17 de novembre a l’ermita de Sant Pau d’Albocàsser (el Maestrat), tindrà lloc el lliurament de guardons d’Escola Valenciana. Sota el títol “Fem Nit a l’Escola”, Escola Valenciana retrà homenatge a la Colònia Escolar Valencianista de 1933.  Toni de l’Hostal i Elena Sales amenitzaran la vetllada amb un bon còctel d’humor i més d’una sorpresa.

Després de l’espectacle, la Nit continua amb un sopar al restaurant La Perdigana. El preu del sopar és de 35 euros per al públic en general i de 30 euros per a les sòcies i els socis de l’entitat. Les reserves del sopar es podran fer fins al 12 de novembre a les 13h.

https://escolavalenciana.org/nit-descola-valenciana/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: