L’humor en Valencià és el tema de la XXIV Jornada de Sociolingüística

Tindrà lloc al Campus d’Alcoi de la UPV el 29 i 30 de març de 2019.

La XXIV Jornada de Sociolingüística d’Alcoi, amb el títol “Tenim recursos per a fer humor en valencià?”, reunirà de nou diversos sectors implicats en l’anàlisi de l’ús social de la llengua, al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, els propers 29 i 30 de març.

L’edició de 2019 pretén debatre sobre l’humor en valencià, com una altra manifestació social del llenguatge, també rellevant en una llengua cooficial i minoritzada. S’hi analitzaran els contextos lingüístics, les interferències, les diferents aplicacions en mitjans audiovisuals i escrits –socials i educatius–, les possibilitats d’un humor valencià propi o mediatitzat, els recursos i la capacitat d’influència social.

Entre els ponents, cal esmentar Les Trinis (Chus Lacort i Gemma Juan), periodistes i col·laboradores del programa Assumptes Interns (À Punt); Marc Giró, col·laborador del programa Està passant (TV3), i Maria Juan, actriu i també col·laboradora del programa Assumptes Interns, que tractaran el tema des de la seua experiència amb un to reflexiu i lúdic.

Amb una visió més teòrica, el professor Amadeu Viana, de la Universitat de Lleida, impartirà la ponència “El sentit de l’humor: de la teoria a la pràctica”.

També es tractarà sobre l’humor a l’ensenyament i com a recurs didàctic, amb Joan Marc Ramos, de la Universitat de Barcelona; Josep Antoni Morales, professor de secundària, i Héctor Gonzàlvez, tècnic de la Universitat d’Alacant.

A més, hi haurà l’espectacle lúdic “Monòlegs de l’alcoiania”, amb Óscar Martínez i Conxi Domènech.

DUES VIES D’INSCRIPCIÓ

Els professors no universitaris en actiu es poden inscriure gratuïtament a través del CEFIRE Alacant>Formació>Inscripció fins al 13 de març. Els assistents inscrits pel CEFIRE no han de pagar taxes de matrícula però no tindran dret ni a l’esmorzar, ni al dinar ni al sopar.

La inscripció a través de la UPV implica pagar taxes. Estudiants: 20 euros, públic en general: 25 euros. Els estudiants que vulguen allotjar-se al Col·legi Major Ovidi Montllor: 10 euros.  Inclou: matrícula, documentació, sopar, espectacle, dinar i certificat d’assistència. La inscripció es farà en línia a la webwww.upv.es/josociol fins al 26 de març.

Si es vol compartir els àpats amb la resta dels participants a la jornada, s’haurà de fer doble inscripció: una gratuïta al CEFIRE per obtenir la corresponent certificació, i una altra a la web de la UPV, on es pagaran els drets d’inscripció establerts.

Programa

Divendres 29 de març

Divendres 29 de març
17.30 hRecepció i lliurament de la documentació 
18.00 hInauguració-     Francisco Mora, rector de la Universitat Politècnica de València-     Antoni Francés, alcalde d’Alcoi-     Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua-     Brauli Montoya, delegat a Alacant del president de l’Institut d’Estudis Catalans 
18.30 hDiàleg inaugural: “En valencià, fem l’humor”Amb Les Trinis (Chus Lacort i Gemma Juan), periodistes i col·laboradores del programa Assumptes Interns (À Punt)Presenta: Josep Cortés, Universitat Politècnica de València 
20.00 hEspectacle: “Monòlegs de l’alcoiania”, amb Óscar Martínez i Conxi Domènech 
21.15 hSopar (Cafeteria UPV Alcoi) 
 
Dissabte 30 de març

9.15 hPonència: “El sentit de l’humor: de la teoria a la pràctica”Amadeu Viana, Universitat de LleidaPresenta: Brauli Montoya, Institut d’Estudis Catalans 
10.30 h Diàleg: “Manual per a fer humor”Marc Giró, col·laborador del programa Està passant (TV3)Maria Juan, actriu i col·laboradora del programa Assumptes Interns (À Punt)Presenta: Verònica Cantó, Acadèmia Valenciana de la Llengua 
11.30 h Pausa i cafè a la sala multiusos
12.00 hPonència: “Podem ensenyar a riure en valencià a secundària?”Joan Marc Ramos, Universitat de BarcelonaPresenta: Ester Vizcarra, Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià 
13.00 hTaller: “L’humor a les aules com a recurs didàctic”Josep Antoni Morales, professor de secundària de valenciàHéctor Gonzàlvez, tècnic superior de la Universitat d’AlacantPresenta: Víctor Fajardo, CEFIRE d’Alacant de la Generalitat Valenciana 
14.00 hDinar (Cafeteria UPV Alcoi)

Organitzen

Universitat Politècnica de València, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ajuntament d’Alcoi, Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, Centre Ovidi Montllor i Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià

Col·laboren

CEFIRE d’Alacant, Universitat d’Alacant, Universitat de València, Universitat Jaume I i Universitat Miguel Hernández d’Elx

Més informació

www.upv.es/josociol

www.facebook.com/josociol

Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel valencià

info@trobadesalcoiacomtat.cat

www.trobadesalcoiacomtat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: