Els monuments valencians són l’escenari de la nova edició de «Llegir en valencià»

•La presentació de la campanya ha tingut lloc el dimecres 12 de juny a la Sala Rex Natura d’Alzira i ha comptat amb la presència d’autoritats polítiques i culturals.

•El primer llibre, La fuga, es distribuirà gratuïtament aquest diumenge amb el diari Levante-EMV i el 30 de juny amb Información.

• El vicepresident d’Escola Valenciana, Joan Cortés, ha fet valdre les iniciatives que promou la Fundació Bromera en l’àmbit cultural i educatiu.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha presentat el dimecres 12 de juny a la Sala Rex Natura d’Alzira, la catorzena edició de la campanya «Llegir en valencià», dedicada enguany a alguns dels espais més singulars del nostre territori amb el lema «Monuments emblemàtics».

El primer llibre de la col·lecció, La fuga, escrit per l’autora valenciana Gemma Pasqual, es podrà aconseguir gratis aquest diumenge amb el diari Levante-EMV i el 30 de juny amb Información. La resta de títols es podran adquirir cada dissabte i diumenge amb Levante-EMV i cada divendres i dissabte amb Información per només 1 euro.

La col·lecció

«Llegir en valencià, monuments emblemàtics» ens permetrà conéixer de primera mà les històries que, a partir d’un espai significatiu del territori valencià, han imaginat els nostres autors i autores: el monestir de Sant Miquel dels Reis, el castell de Peníscola, la Cova Negra de Xàtiva, el teatre romà de Sagunt, les Covetes dels Moros, el Palau dels Comtes de Cervelló, el Micalet, el far de Sant Antoni, el santuari de Santa Maria Magdalena, el Fadrí i el castell de Dénia.

Són textos escrits expressament per a la campanya per escriptors i escriptores destacats com són Gemma Pasqual i Escrivà, Muriel Villanueva, Xavier Aliaga, Maria Jesús Bolta, Paco Esteve i Beneito, Mònica Richart, Josep Franco, Lliris Picó, Vicent Brotons, Manel Pitarch i Jovi Seser.

Així mateix, les cobertes de la col·lecció han sigut dissenyades per a l’ocasió per il·lustradors i il·lustradores valencians com César Sebastián, Sara Bellés, Júlia Moscardó, David González, Fran Parreño, Jaume Mora, Marc Bou, Alba López Soler, Mar Silvestre, Ximo Gascon i Adela Marzà. A més, a l’interior dels llibres hi ha onze dibuixos dels monuments dissenyats per l’artista valencià Fran Parreño.

El vicepresident d’Escola Valenciana, Joan Cortés, ha assistit a la presentació de la col·lecció i ha remarcat: «Ens fa goig formar part d’una nova iniciativa de dinamització cultural que es plantege estimular la lectura en valencià per mitjà d’una oferta transversal que barreja textos literaris i coneixement del nostre país. Potser els valencians i les valencianes estem massa avesats a guaitar a l’exterior i no fixar-nos en un patrimoni propi que ens parla de vivències, de saviesa i d’una epidermis territorial compartida».

L’entitat cívica ha fet valdre les iniciatives que desenvolupa la Fundació Bromera en l’àmbit cultural i educatiu. Joan Cortés ha expressat que «el missatge que transmet la campanya ‘Llegir en valencià’ a la resta d’entitats socials i culturals és que és factible dur endavant projectes d’aquesta envergadura i que l’experiència és exportable a altres iniciatives culturals, sempre que es gestionen amb tanta perícia i eficiència».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: