Arrenca el Feslloc 2019 amb noms com Oques Grasses, Xavi Sarrià, El Diluvi, Els Jóvens, Tremenda Jauria i Dakidarría

•Enllaç amb fotografies, programa de mà amb tots els horaris i manifest complet: https://cloud.neualcarrer.org/s/sfnBTp5GgoKgJiK  

Hui comença el festival Feslloc, que fa tretze anys que se celebra a Benlloc, la Plana Alta, i que s’allargarà fins dissabte reivindicant la millor música feta en valencià, però no només. L’edició d’enguany presenta caps de cartell com Oques Grasses, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, El Diluvi, o Tremenda Jauria i Dakidarría. Com també Els Catarres, Pupil·les, La Fúmiga, Ebri Knight, Botifarra i Ahmed Touzani, Mireia Vives i Borja Penalba, Jazzwoman i Balkan Paradise Orchestra, entre altres. La venda anticipada online es va exhaurir ahir a les cinc de la vesprada, però l’organització assegura que a taquilla hi ha entrades de sobres.

En aquesta edició destaca una alta presència de dones a l’escenari, de fet, la més alta de cap edició anterior del festival ―fins a quinze grups liderats per dones o amb dones artistes― i també tretze presentacions de treballs nous. El festival ha volgut, com sempre, ser un aparador de la millor música feta en valencià, però porta també artistes convidats, com Tremenda Jauría i Dakidarría, o músics valencians que canten en altres llengües, sempre que no siguen incoherents amb el principis que defensa el festival. Uns principis que enguany l’organització ha desgranat en un manifest titulat «País Valencià: terra, llengua i feminisme», necessari, expliquen, davant «els discursos feixistes i la persecució de la cultura que són una altra vegada el pa de cada dia».

L’organització del festival, formada per l’associació sense ànim de lucre Feslloc amb la participació de l’entitat Escola Valenciana i l’Ajuntament de Benlloc reivindica al manifest la cultura com «una eina del carrer per expressar malestar i construir alternatives», i explica que volen «ser un festival ruralista, ecologista, però també un festival del País Valencià, sense complexes», que treballa per «la normalització del valencià com a llengua d’expressió artística i cultural, però també de convivència» i un espai «feminista, lliure d’agressions LGTBIQA, antiracista i antislamòfoba». En aquest sentit, el festival ha reforçat les activitats complementàries als concerts, més enllà de les ja conegudes activitats esportives, enguany trobem un debat sobre migrants menors no acompanyats amb la presència de l’ONG Open Arms ―que ha donat suport explícit al festival―, una xerrada sobre extrema dreta, una sobre noves ruralitats, i un taller d’autodefensa feminista no mixt.

El Feslloc és un festival independent que no depén de subvencions ni de cap gran empresa per a existir, sinó bàsicament de les vendes d’entrades i de productes dins del festival. Per a facilitar el moviment de gent, i agilitzar les cues, enguany s’han introduït les polseres amb xip electrònic. A més, també s’ha limitat l’accés a la zona d’acampada a les persones que hagen adquirit una entrada, per assegurar que hi ha serveis i dutxes en condicions per a tota l’assistència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: