Natxo Badenes: «La reducció d’alumnes per aula és essencial per millorar la qualitat educativa»

• L’entitat cívica esperona el proper govern espanyol a derogar la LOMCE per recuperar la qualitat educativa.

La Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana, avalada per més de 30 anys de bones pràctiques docents i òptims resultats acadèmics amb la metodologia d’immersió lingüística, ha posat l’accent en la necessitat de millorar la qualitat educativa i l’atenció a la diversitat amb la reducció d’alumnes per aula, cosa que permetrà les mestres i els mestres oferir un tracte més proper i personalitzat a cada alumne.

En aquest sentit, l’entitat cívica demana una vegada més la derogació de la LOMCE, una llei que considera «antidemocràtica, sectària, retrògrada, segregacionista, injusta, classista.., i que no compta amb el suport de les comunitats educatives». Aquestes han sigut les paraules que ha pronunciat el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, després de conéixer la suspensió cautelar pel Tribunal Superior de Justícia ―TSJ― valencià de l’ordre de la Conselleria d’Educació que redueix la ràtio de 25 a 23 alumnes en Educació Infantil.

Imatge d’arxiu. CEIP Jaume el Conqueridor de Xirivella.

El TSJ s’ha emparat en la incompatibilitat competencial entre la LOMCE, una llei estatal, i la Llei de plurilingüisme, la normativa que regeix el sistema educatiu al País Valencià. Per aquesta raó, Escola Valenciana insta el proper govern espanyol a «derogar la LOMCE i obrir un debat ampli entre entitats representatives del sector educatiu. Sols així aconseguirem una nova llei educativa de qualitat, fruit d’un consens polític, educatiu i social».

Escola Valenciana i la seua Federació reivindiquen una nova llei educativa que done respostes als reptes socials del segle XXI i que construïsca un sistema educatiu inclusiu, coeducatiu, arrelat en els valors de la cultura democràtica i humanístics i amb una profunda convicció per la justícia social i l’economia sostenible, a més de ser un baluard de la diversitat cultural i lingüística de l’Estat espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: