La comunitat educativa crida “Més i millor educació” en l’inici del curs escolar

•Derogar la LOMCE, revertir les retallades i millorar l’educació pública són les reivindicacions que continuen per al nou curs.

La comunitat educativa representada per les entitats, Escola Valenciana i FAMPA-València, i els sindicats UGTPV i CCOOPV, amb el suport de la FAMPA-Penyagolosa, FAMPA-Enric Valor, Confederació Gonzalo Anaya, CAVECOVA, València Laica i el sindicat d’estudiants FEU, ha iniciat el nou curs reivindicat la millora del sistema d’ensenyament públic davant de Conselleria d’Educació.

D’una banda, les entitats han instat el Govern central a derogar la LOMCE, revertir les retallades i obrir el canal de comunicacions a una nova política educativa, centrada en el diàleg i la participació. D’altra banda, han demanat al Govern de la Generalitat una aposta molt més valenta per l’ensenyament públic.

Reivindiquem:

–  Polítiques de defensa de l’escola pública front a la concertació de centres d’ensenyament, de limitació de l’aplicació de la LOMCE (mentre es deroga el més aviat possible) i de reversió de les retallades (reducció de la ràtio d’alumnat per aula i nivell, la reducció de les hores lectives del professorat).

– Revisió i adequació de les infraestructures

– Que la Conselleria d’Educació desenvolupe moltes més accions que milloren les condicions de l’escola pública, de l’alumnat i les famílies i del professorat. Foment de la participació de les famílies en les propostes educatives dels centres

-Consolidació i ampliació de la xarxa d’ensenyament públic plurilingüe a totes les edats i territoris amb la garantia de l’accés a l’ensenyament en valencià que assegure els drets lingüístics i que la religió no siga impartida a l’escola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: