Escola Valenciana anima els artistes a participar en els Premis Ovidi Montllor

• Poden concorren en aquest certament els millors discs de cançó d’autor, folk, hip hop i electrònica, pop, rock i mestissatge.

• El termini per presentar enregistraments de música popular en valencià finalitza el 30 de setembre. Bases dels Premis Ovidi Montllor.

• Escola Valenciana premia la millor maqueta d’artistes revelació.

Els Premis Ovidi Montllor són uns guardons promoguts pel Col·lectiu Ovidi Montllor que s’atorguen anualment des del 2006 a artistes que han publicat nous enregistraments de música popular en valencià en el decurs d’un any natural, a comptar des de l’edició anterior fins la d’enguany.

Les categories estilístiques a concurs són als millors discs de cançó d’autor, folk, hip hop i electrònica, pop, rock i mestissatge; les categories tècniques a la millor cançó, millor lletra, i millors arranjaments i producció; les visuals al millor disseny i millor videoclip; a més, Escola Valenciana premia la millor maqueta d’artistes revelació.

Poden concursar tots els discs amb cançons en valencià enregistrats per artistes valencians/es a comptar des de l’última convocatòria dels guardons fins al 30 de setembre d’enguany. A totes les categories estilístiques i la de millors arranjaments entraran automàticament a concurs. Per mor d’assegurar-se la participació, caldrà posar-se en contacte amb l’organització per fer-li aplegar els discs en format digital via correu electrònic elcorreudelcom@gmail.com o en format físic, a l’adreça postal del Café l’Infern: Plaça de l’Església 11, 46560 Massalfassar (l’Horta).

A més, cas de voler optar expressament als premis a la millor cançó, lletra, disseny, videoclip i maqueta, les persones interessades hauran de triar quines peces presenten a concurs i fer-ho saber per qualsevol de les vies adés esmentades: tot grup o artista que ho desitge (artistes novells inclosos/es) haurà d’indicar un màxim d’una cançó i dos lletres de cançó que considere més significatives; les lletres, encara que estiguen en el llibret del disc, s’hauran d’enviar transcrites en format doc, odt o txt. Això es fa per reduir el volum de selecció i agilitzar el procés; nogensmenys, el jurat tindrà en compte totes les peces publicades i, al seu parer, podrà premiar una cançó o lletra que no haja sigut proposada expressament pels autors o autores.

Per a participar a la categoria de millor disseny, és imprescindible enviar el treball en format físic (CD, vinil…) a l’adreça postal d’Escola Valenciana: C. de Josep Grollo 91 baix, 46025 (València). Els videoclips es faran arribar per correu electrònic a disseny@fev.org, facilitat-ne l’enllaç a Youtube o Vimeo, o mitjançant wetransfer.com si el videoclip encara no s’ha estrenat.

El guardó d’Escola Valenciana s’atorga a maquetes o discs autopublicats d’artistes novells o amb poca trajectòria, ja que és una ajuda a la promoció de nous valors: el premi inclou la participació en algun dels concerts organitzats per la federació.

A banda d’enviar el disc –preferentment en format digital via Internet–, indicar la millor cançó, adjuntar les dos millors lletres en un arxiu i, si escau, fer aplegar també dissenys –en suport físic– i videoclips, és imprescindible que adjunteu la vostra informació (dades personals, contacte, breu trajectòria i qualsevol altra cosa que considereu oportuna), una o dos fotos recents amb bona qualitat i la portada del disc –només la part de davant– a màxima resolució, per a l’arxiu del COM i la projecció durant la gala de lliurament dels Premis. Cap de material físic presentat serà retornat.

El termini de presentació o exempció voluntària de candidatures es tancarà dilluns 30 de setembre. El jurat decidirà si pot valorar qualsevol altra proposta presentada fora de temps i abans de la publicació dels/de les finalistes i la gala de lliurament dels premis, que serà a finals d’octubre en el Teatre Rialto de València.

És voluntat de l’organització que, amb el temps, els Premis Ovidi abasten tota l’extensió geogràfica de la llengua catalana, però mentre es mantinga la situació d’anormalitat que pateix la música interpretada en valencià, només podran concórrer als Premis Ovidi artistes valencians/es, independentment del lloc de residència o d’enregistrament del disc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: