Escola Valenciana presenta una agenda nodrida d’actes amb motiu de la Diada del País Valencià

• Contacontes, lectures col·lectives de «Tirant lo Blanc», concerts, tallers, manualitats, correfocs i muixeranga són algunes de les activitats previstes per als propers dies.

La Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià, la Cívica i la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó, entitats federades a Escola Valenciana, han organitzat una sèrie d’actes per commemorar el naixement del poble valencià. 

L’Alcoià i el Comtat

La Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià ha organitzat la IVa ruta de contacontes, que tindrà lloc a Banyeres de Mariola el diumenge 6 d’octubre a les 12 hores a la porta de la Biblioteca (carrer La Malena). Xiquetes i xiquets gaudiran amb les històries d’Eva Andújar i Lluís Abad.  

Alcoi també acollirà la IVa ruta de contacontes el proper 9 d’octubre a les 17 hores al parc de la Glorieta. Jordi Carbonell i Carles Llinares seran els narradors que transmetran la saviesa popular als més menuts.

L’Ajuntament de Beniarrés, l’Associació Cultural l’Esportí i la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià commemoraran el 9 d’Octubre amb un cercavila que arranca a les 10’30 hores. Després, a les 11’30 hores tindrà lloc el contacontes «La volta al món en 80 contes» i, a les 12’30 hores, la Diada del País Valencià culminarà amb un concert del nou Educarock.

L’Alacantí

Un any més, i atès l’èxit de participació de les tres edicions anteriors, des de l’Ajuntament d’Alacant, La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí i la Universitat d’Alacant han organitzat la IVa Lectura del «Tirant lo Blanc», que tindrà lloc els dies 7 i 8 d’octubre de 10 a 14 hores al Saló blau de l’Ajuntament d’Alacant. Aquesta activitats s’emmarca dins dels actes organitzats en commemoració del 9 d’Octubre. La lectura està adreçada a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de l’Alacantí.

A més, la Cívica col·labora en les activitats que l’Ajuntament de Sant Joan ha organitzat amb motiu del 9 d’Octubre a la Plaça de l’Ordana. Així, el proper dimecres 9 d’octubre, a partir de les 11 hores tothom podrà gaudir d’un ambient festiu. L’organització ha previst el concert de Tres fan ball a les 13’30 hores i, en acabant, l’assistència podrà menjar una paella gegant o bé tastar els diferents estils culinaris de les caravanes de menjar o food trucks que hi haurà a la plaça.

Valls del Vinalopó

La Festa del País Valencià comença a Novelda amb un sopar de cabasset i germanor el dimarts 8 d’octubre a les 20’30 hores a la Plaça Vella. A les 22’30 hores, els Putos del Socós oferiran un correfocs que s’iniciarà pels carrers de la Glorieta i, en acabant, l’assistència podrà gaudir a la Plaça Vella amb les actuacions musicals de Phenta Fam, Gayola i Corbella, que acomiadaran una nit nodrida de sorpreses.

A l’endemà, la commemoració de la Diada del País Valencià s’enceta de matí, a les 9’30 hores, amb una despertà pels carrers del poble, seguida d’una cercavila en la qual participaran els Nanos i Gegants de Novelda, la Xaramita Cana i la Muixeranga de les Valls del Vinalopó. A les 12 hores se celebrarà un acte institucional a l’Ajuntament. I, després, les xiquetes i els xiquets tindran l’oportunitat de fer manualitats, tallers de pilota valenciana, nanos, muixeranga, jocs tradicionals, danses i xaramita a la Plaça Vella.

Aquests actes han sigut possibles gràcies a El Rogle, les regidories de Cultura, Joventut i Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Novelda, l’Institut Valencià de la Joventut, la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó, la Muixeranga de les Valls del Vinalopó, els Putos del Socós i Escola Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: