Escola Valenciana lamenta la pèrdua del sociòleg Rafael L. Ninyoles

Escola Valenciana ha sentit la mort de Rafael L. Ninyoles. Considerat el pare de la sociolingüística valenciana, Ninyoles ha analitzat amb profunditat i des d’un punt de vista lingüístic la realitat social del País Valencià. Juntament amb Lluís Vicent Aracil, va qüestionar la tesi del bilingüisme i va definir amb precisió amb conceptes com el de diglòssia el conflicte lingüístic al País Valencià.

Ninyoles va ser professor de Sociologia a les universitats de València i Alacant i ha treballat a la Diputació de València i a la Generalitat. Escola Valenciana va reconéixer la seua tasca en 2017 amb el Guardó Josep Vicent Garcia a la Trajectòria Individual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: