Escola Valenciana retrà homenatge a Carme Miquel a la Plaça del Llibre de Castelló i València

L’acte en memòria de Carme Miquel es desenvoluparà a Castelló el 27 d’octubre i a València tindrà lloc el 31 d’octubre. 

Els contes de la Fundació Sambori estaran presents a la paradeta de la Llibreria Babel.

Al llarg dels darrers anys, la Plaça del Llibre s’ha establit a València i Alacant com un dels esdeveniments principals de la literatura escrita en valencià. Un punt de trobada imprescindible per als amants de la lectura. En 2019 Castelló se suma també a la celebració de la paraula amb la primera Plaça, que omplirà de literatura la plaça Santa Clara del 24 al 27 d’octubre. En aquesta edició, els autors i les autores  seran els grans protagonistes, amb més de 30 creadors convidats. 

Plaça del Llibre a Castelló

La trobada s’ha presentat aquest dimarts, 22 d’octubre, al Menador de Castelló i ha comptat amb la presència del president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola; la delegada d’Acció Cultural del País Valencià a Castelló, Marta Cubedo; el representant de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Octavi Monsonís; la vicerectora de Cultura  de la Universitat Jaume I, Carmen Lázaro; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz; el representant del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, Pere Duch; el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, i la presidenta d’El Pont Cooperativa de Lletres, Aina Garcia-Carbó.

Durant les quatre jornades de la Plaça, els visitants no solament podran descobrir nous títols per a omplir les prestatgeries, sinó que també podran gaudir de més de 40 activitats programades: taules redones, presentacions de títols, trobades amb autors, espectacles infantils… 

En aquest marc, les persones que vulguen conéixer de prop la tasca de la Fundació Sambori ho podran fer a la paradeta de la Llibreria Babel. En aquest espai, l’assistència podrà fullejar i adquirir la col·lecció Arc de Sant Martí, en la qual es publiquen els contes guardonats en el Premi Sambori. A més, el dissabte 26 d’octubre a les 11 hores, el narrador professional Felip Kevarec oferirà un contacontes i delectarà a xiquetes i xiquets amb els contes del Sambori. 

El proper diumenge 27 d’octubre a les 17’30 hores, Escola Valenciana retrà homenatge a Carme Miquel, la docent, acadèmica i activista pel valencià que va faltar el proppassat mes de juny. Aquest acte comptarà amb les intervencions de Dolors Ibáñez, Natxo Badenes i Violeta Tena i inclourà la presentació de dos llibres editats per Escola Valenciana, 10 de dones, que Carme Miquel va prologar, i 10 de 2, que conté un relat seu. 

Programació per a l’alumnat de Castelló

Aquest gran aparador de la literatura en valencià també vol prestar especial atenció a l’estudiantat de Castelló, com ha explicat el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, la Plaça també inclou un programa específic d’activitats escolar adreçades als diferents nivells educatius. Tertúlies amb els autors, tallers i sessions d’animació lectora són algunes de les propostes que permetran a l’alumnat gaudir de la paraula escrita. A més, Natxo  Badenes ha  assenyalant la trobada també comptarà amb “un espai de lectura per a famílies o podran rebre recomanacions sobre quines lectures poden ser més interessants per als xiquets”. La programació escolar complementarà, així, la programació infantil, que abastarà des de tallers d’haikús fins a presentacions de llibres per als lectors més menuts. 

La Plaça del Llibre de Castelló està organitzada per la Fundació FULL, l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. La iniciativa, que forma part del Pla valencià de foment del llibre i la lectura 2017-2021 (PVFLL), també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, Escola Valenciana, El Pont Cooperativa de Lletres, la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló.

Plaça del Llibre a València

La plaça de l’Ajuntament de València acull la 7a edició de la Plaça del Llibre del 30 d’octubre al 3 de novembre. En aquesta ocasió, les editorials seran les principals protagonistes, amb més de 50 empreses participants. 

La trobada ha sigut presentada aquest dimecres, 23 d’octubre, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i ha comptat amb la presència de la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga; el president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola; la presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià, Àfrica Ramírez; la representant d’Acció Cultural del País Valencià, Eva Terol; la vicepresidenta pel País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Gemma Pasqual; el representant de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València, Jordi Martínez i Carrasco; el representant d’Escola Valenciana, Vicent Font, i  el president del Gremi de Llibrers de València, Nacho Larraz. 

Durant les cinc jornades de la Plaça, els visitants no solament podran descobrir nous títols per a omplir les prestatgeries, sinó que també podran gaudir de les més de 60 activitats programades: taules redones, presentacions de títols, trobades amb alguns dels 67 autors participants, espectacles infantils…

El proper 31 d’octubre a les 18 hores, tindrà lloc l’homenatge que Escola Valenciana farà a l’escriptora i companya Carme Miquel a la Plaça del Llibre de València. Persones properes a Carme, com la mestra Cristina Lucendo, que fou companya d’ella a l’escola 9 d’Octubre d’Alcàsser; l’autora Mercé Viana, que escrigué un dels relats de “10 de dones”, i Ferran Zurriaga, una de les persones més significatives del moviment Ferient al País Valencià. L’acte estarà presentat pel coordinador del Voluntariat pel Valencià, Vicent Font, i comptarà amb la lectura del punt de llibre, escrit per Dolors Ibàñez en record a Carme Miquel. 

La Plaça del Llibre de València està organitzada per la Fundació FULL, l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. La iniciativa, que forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 (PVFLL), també compta amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, les Corts Valencianes, el Ministeri de Cultura, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Ajuntament de València, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Universitat de València.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: