La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca concentració contra la LOMQE el pròxim 19 de febrer

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic demanda participació en la negociació d’una nova llei educativa

Convoca una concentració el pròxim 19 de febrer per a exigir la derogació de la LOMQE amb urgència, revertir les retallades i millorar l’educació pública.

La Plataforma, formada per les organitzacions, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, SEPC, FEU, FdE, Acontracorrent, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica convoca a tota la comunitat educativa a una concentració per reivindicar la participació de la comunitat educativa en la negociació d’una nova llei educativa que enderroque la LOMQE, el pròxim 19 de febrer a la Delegació de Govern (Plaça del Temple, 1) a València.

Tot i que la intenció és que el nou Govern presente d’ací no res una nova proposta de llei educativa, la Plataforma alerta que en cap moment eixa nova llei ha estat treballada de forma participativa amb la comunitat educativa, ni el teixit social i que tinga en compte, com a principal objectiu, la millora del sistema d’ensenyament públic.

Tanmateix les entitats de la Plataforma volen recordar que encara queda molt de camí per tal de revertir les retallades i obrir un canal de comunicacions a una nova política educativa, centrada en el diàleg i la participació. I consensuar una nova llei requerix d’eixa reivindicació.
La Plataforma considera que calen polítiques de defensa de l’escola pública front a la concertació de centres d’ensenyament i de reversió de les retallades (reducció de la ràtio d’alumnat per aula i nivell, la reducció de les hores lectives del professorat, entre d’altres). A més, han de tenir com a objectiu la revisió i adequació de les infraestructures i el desenvolupament de moltes més accions que milloren les condicions de l’escola pública, de l’alumnat, les famílies i del professorat.

Respecte de la defensa del valencià, demanda una ampliació de la xarxa d’ensenyament públic plurilingüe a totes les edats i territoris amb la garantia de l’accés a l’ensenyament en valencià que assegure els drets lingüístics. Ensems, la Plataforma considera que l’adoctrinament que suposa l’assignatura de Religió no ha de ser impartit a l’escola.

I tot això generant estructures participatives reals, on es tinga en compte a tota la Comunitat Educativa no només en la supervisió de quantes normatives puguen aparèixer sinó que formen part en l’elaboració d’aquestes i en la presa de decisions, amb una revisió de la norma que regula els Consells escolars de centre, els Municipals i el de País Valencià.

No al “pin parental”

La Plataforma també ha fet un pronunciament respecte de la campanya de partits de la ultradreta que coacciona les persones treballadores de l’ensenyament i la llibertat en la seua funció docent i que s’ha estès en comunitats autònomes que, com ara Andalusia, Múrcia, Madrid, i altres, tenen governs que denigren els drets de les persones i famílies LGTBI i el de les dones, entre d’altres.

La Plataforma rebutja qualsevol ingerència discriminatòria de qualsevol grup reaccionari que vulga atacar els principis democràtics presents a l’escola pública: la llibertat, la solidaritat, el respecte a la diversitat sexual, la diversitat ètnica i cultural, la integració social, la cooperació, la no violència, la lluita per un món diferent, socialment just i equitatiu…

Fem una crida a tota la comunitat educativa al fet que romanga unida en la defensa i l’impuls dels drets humans i de l’alumnat en un model coeducatiu i inclusiu i anunciem que estarem expectants per a denunciar qualsevol atac als drets de les persones i famílies LGTBI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: