Cinema

Escola Valenciana té l’objectiu de contribuir a la normalització de la nostra llengua en l’àmbit del cinema, perquè és molt important que l’alumnat valencià es trobe amb referents que parlen en la nostra llengua tant a l’escola com al carrer.

El Cinema a l’Escola arriba cada tardor a les sales de cinema de moltes poblacions valencianes per oferir als infants i joves les novetats cinematogràfiques del moment amb el segell de versió valenciana.
Cada pel·lícula ve acompanyada d’una fitxa didàctica que permet treballar-la posteriorment a l’aula i fomentar així el coneixement de diferents aspectes del llenguatge cinematogràfic entre els i les escolars.
Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració d’ajuntaments valencians que veuen en el Cinema a l’Escola una oportunitat de normalitzar la nostra llengua en un àmbit tan important al segle XXI com és el sector de l’audiovisual i el cinema.

Descarrega’t el catàleg 2021-22 en pdf:

També estan disponibles les pel·lícules que han format part de les diferents edicions de Cinema a l’Escola.


PROJECCIONS AL L’ESCOLA

A més, enguany també estarà disponible LA CINEMATECA que Escola Valenciana ofereix als ajuntaments i centres educatius valencians. A la Cinemateca es pot veure en línia de forma il·limitada una sèrie de pel·lícules en valencià, diferenciades per cicles. La subscripció serveix per a tot el curs escolar 2021/2022.

Es podeu inscriure’s ací si sou un Centre Educatiu:

Si sou un Ajuntament i teniu interès en contractar la CINEMATECA per als Centres de la localitat contacteu amb nosaltres al telèfon 659 041 395 o a l’adreça electrònica cinema@fev.org.

La subscripció dona accès a un conjunt de films per un curs escolar, fins juny de 2022.

En total hi ha 19 pel·lícules especialment recomanades per a l’àmbit educatiu:

✓ Són adreçats a xiquets i xiquetes de 2 a 12 anys
✓ Estan compromesos amb la diversitat
✓ Estimulen la sensibilitat estètica
✓ Contribueixen a l’educació emocional
✓ Transmeten valors socials i culturals

A més dels drets d’exhibició col·lectiva dels films, la subscripció inclou materials pedagògics complementaris per a treballar-los amb l’alumnat i explorar les possibilitats educatives que presenten.

Per facilitar l’organització d’activitats educatives els films es classifiquen per:

⇒ etapes educatives
⇒ eixos temàtics
⇒ durada

Preu (sense IVA).
1 unitat: 60€
2 unitats: 100€
3 unitat: 130€
4 unitats: 150€
*Les unitats fan referència a classes per curs.


DVDTECA

D’altra banda, tenim existències de la Devedeteca d’Escola Valenciana. La Devedeteca número 5 està dirigida a l’alumnat d’infantil i primària i conté les 5 pel·lícules següents: L’estiu i la tardor al regne d’Escampeta, Neu i els arbres màgics, Arthur i la guerra dels mons, Un gat a París i El petit príncep. 

Les pel·lícules han estat seleccionades per Escola Valenciana, tenint en compte els valors que trans- meten a l’alumnat, i també van acompanyades d’una guia didàctica per si el professorat vol treba- llar-les a l’aula.

Si voleu adquirir una Devedeteca per al vostre centre educatiu, tenim la següent oferta (enviament inclòs) fins que s’esgo- ten les existències de la Devedeteca:

Pack de DVD amb les pel·lícules és de 50€


Distribució pel·lícules valencianes amb l’Institut Valencià de Cultura

Escola Valenciana col·labora en la distribució i difusió del projecte educatiu de contingut cinematogràfic posat en marxa per l’Institut Valencià de Cultura, mitjançant la Direcció Adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia.

El projecte va dirigit als estudiants d’ensenyaments mitjans de la Comunitat Valenciana Es tracta d’un USB que inclou tres pel·lícules valencianes guardonades amb els Premis de l’Audiovisual Valencià: La Banda, La innocència i La mort de Guillem. Cadascuna de les pel·lícules va acompanyada d’un material didàctic amb el qual el professorat i l’alumnat podran treballar a les aules.

Si el centre està interessat en rebre l’USB amb les pel·lícules cal que òmpliguen el formulari:

L’IVC enviarà als centres el material. 

Amb el suport de: