Oficina de Drets Lingüístics

""Sota el lema “EN VALENCIÀ, ÉS DE LLEI”, posem al sevei dels ciutadans l’Oficina de Drets Lingüístics en motiu del 25é aniversari de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. En paraules de Diego Gómez:   “L’Oficina pretén ser un servei per als ciutadans als quals se’ls negue per algun motiu el dret a viure en valencià”. De fet, Escola Valenciana li ha escrit una carta al president Camps en què li soli·licita una reunió per a presentar-li aquest nou servei.  L’Oficina de Drets Lingüístics es posa en marxa a partir d’ara i la ciutadania valenciana podrà accedir als seus serveis a través de la pàgina web www.escolavalenciana.com, el correu electrònic drets@fev.org i  el telèfon 96 347 27 83.  

Es facilitaran models d’escrits per a formular queixes i denúncies relacionades amb la vulneració del dret dels valencians i valencianes a utilitzar la nostra llengua. Segons Diego Gómez, “encara hui es donen molts casos de discriminació o vexació des d’alguns estaments pel simple fet de parlar en valencià, alguns exemples són el recent cas d’un veí de Dénia que va ser insultat per la Policia Nacional, tots  els xiquets i xiquetes i joves que volen i no poden rebre l’ensenyament en valencià o el dret a parlar en valencià als empleats de l’administració valenciana”.  L’oficina de Drets Lingüístics inclou l’assessorament jurídic gratuït en matèria lingüística a totes aquelles persones que ho sol·liciten. “Nosaltres no imposem res a ningú, l’únic que volem és que qui vulga parlar, escriure, llegir, aprendre, informar-se,  divertir-se, en definitiva, viure en valencià, puga exercir el seu dret a fer-ho sense que cap estament li ho impedisca”, s’ha assegurat des de l’entitat.   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: