Roser i el mar, Club Lector de desembre del Voluntariat pel Valencià

El Voluntariat pel Valencià, comença el curs amb noves activitats com el Club Lector. L’acte tindrà lloc dissabte de matí, 12 de desembre de 2009. Més endavant us confirmarem l’hora i el lloc de trobada. Així que ja podeu anar llegint el llibre, que té la següent fitxa d’informació:

Llibre: Roser i el mar
Autor: Llucià Vallés
Editorial: Perifèric Edicions

Sinopsi:
Roser i el mar narra les vivències d’una jove que s’enfronta per primera vegada als sentiments i contradiccions que niuen al seu cor. Una història real i propera que ens parla d’amor i amistat i que aconseguirà captivar el lector des de la primera pàgina. A través d’aquest llibre, coneixerem Roser, que inicia el seu viatge interior amb la complicitat del mar. L’obra desenvolupa els valors de la tolerància, l’amistat, el respecte a les diferències i el descobriment de l’estima.

L’escriptor:
Llucià Vallés i Calvo va nàixer a Osca l’any 1960. Als vint i quatre anys es va
traslladar a València i des de llavors hi viu i treballa com a professor, actualment a l’institut Berenguer Dalmau de Catarroja.
Tota la seua vida professional ha estat lligada a l’ensenyament. Ha estat vinculat als Moviments de Renovació Pedagògica, a la defensa de
l’escola pública i de la nostra llengua.

Quan li preguntes sobre la dificultat d’escriure en valencià a una persona nascuda al nord d’Aragó i sobre el perquè de la seua decisió, l’autor es mostrava clar: "Quan vaig arribar a València tenia vint-i-quatre anys. Encara que escrivia, no es pot dir que fóra escriptor, però sí que tenia molt clar que venia a una terra que tenia una llengua pròpia i que la meua primera obligació era aprendre-la i la segona fer-ne ús.
La llengua és el tret d’identitat cultural més important d’un poble i només l’ús la pot mantindre viva. Ja fa anys que sóc mestre de valencià. D’això a convertir-la en la teua llengua habitual n’hi ha un camí molt curt i que em sent orgullós d’haver fet. Això no vol dir que haja perdut els meus propis trets culturals. Sóc aragonès, m’enorgulleix i sóc un enamorat del Pirineus. Bé, de la mar també."

Al 1998 va guanyar el premi de poesia "Castillo de Montearagón" a Osca, amb
Montearagón, páginas de piedra.
En 2001 publicà la seua primera novel·la adreçada al públic juvenil, en l’editorial Tabarca, Aventura al poble fantasma.

L’any següent, el 2002, guanyà el premi de narrativa infantil Vicent Silvestre de
l’editorial Bromera amb L’illa de les foques i en la mateixa convocatòria va ser finalista també amb Lluna i la pluja que ha sigut publicada en Bromera el 2005.

Roser i el mar va ser publicada en 2003 per l’editorial Perifèric.
Actualment dues obres més estan en camí de veure la llum.

L’activitat del Club Lector consisteix en una tertúlia entre aprenents, voluntaris i autor per a comentar el llibre i formular qualsevol consulta sobre l’obra o l’autor. Convidem a tots els participants, aprenents i voluntaris a la seua lectura. Així acomplirem un doble objectiu: propiciar un espai de trobada per a les parelles lingüístiques per tal que puguen compartir les seues experiències i aprendre valencià d’una manera lúdica.

Ànim i endavant. Us esperem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: