Vine a la Festa pel Valencià

Per a tancar les celebracions dels 25 anys de les primeres Trobades d?Escoles en Valencià, estem organitzant una gran Festa pel valencià  emmarcada en la celebració del dia més simbòlic per als valencians i valencianes, el 9 d?octubre. Els protagonistes d?aquest homenatge a l?activisme cívic són els mestres, els alumnes i els pares i mares que estimen i aposten per la nostra llengua.

Monument commemoratiu: LA CLAU QUE OBRI TOTS ELS PANYS


maqueta01.jpgLa clau que obri tots els panysés el títol de l?escultura que està preparant un dels artistes valencians de més renom internacional i compromís amb la nostra llengua, Manuel Boix. Un pintor, escultor, il·lustrador i dissenyador, que basa bona part de la seua obra en la recuperació plàstica dels moments i personatges clau de la nostra història i de la nostra literatura.

Es tracta de recuperar l?esperit de col·lectivitat que es va aconseguir l?any 1995, quan es va fer el mural Estimem la nostra llengua, creat per Xavier Mariscal. Una obra viva en la qual participaren els 513 centres que en aquell temps impartien ensenyament en valencià. Un sentiment que plasmàreu en forma de mariscalets, que han esdevingut fins ara el símbol d?Escola Valenciana. Aquest Mural està ubicat a l?Escola de Magisteri de la Universitat de València.

En aquesta ocasió, La clau que obri tots els panys serà una escultura que prendrà vida i sentit amb l?aportació de tots els centres educatius d?ensenyament en valencià que treballen dia a dia per una educació de qualitat.

El destí de l?escultura serà a la nova facultat de Ciències de l?Educació de la Universitat d?Alacant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: