Llancem la campanya escolar "Un euro, llavor de solidaritat"

El context de crisi econòmica i social en què ens trobem fa cada vegada més visible la situació de precarietat de moltes famílies i especialment de la població infantil que ens envolta. Conscients d’aquesta realitat, des d’Escola Valenciana volem incidir en la importància de treballar a l’aula el valor de la solidaritat en una època tan complicada.
 
Enguany encetem la 5a edició de la campanya "Un euro, llavor de solidaritat", que consisteix a fomentar la donació d’un euro per cada alumne/a valencià a un fons destinat a l’ajuda humanitària. 
La campanya "Un euro, llavor de solidaritat" 2013 està destinada a un projecte concret d’una de les institucions humanitàries de més prestigi internacional, Creu Roja. Es tracta de l’adquisició de Lots de Suport Social de la Creu Roja, que aniran destinats a famílies valencianes que estan patint situacions de molta precarietat. 
 
Són lots que contenen productes per cobrir part de les necessitats bàsiques de les persones en situació d’extrema vulnerabilitat del País Valencià, fonamentalment d’alimentació i d’higiene. La distribució de lots de suport social de Creu Roja representen una ajuda que s’ofereix a les persones quan no es poden fer càrrec de les despeses més bàsiques. És una de les actuacions de la crida "Ara més que mai" de la institució humanitària, que pretén fer un esforç adicional per cobrir d’una forma més àmplia les necessitats de persones afectades per la crisi econòmica i per reforçar programes com ara el de "Lluita contra la pobresa".
 

Els donatius que s’aporten per part dels centres educatius es destinaran a la compra i distribució de quatre lots concrets estimats actualment per la Creu Roja com a urgents: Lot higiènic familiar, Lot d’alimentació de nadons (0-6 mesos), Lot d’alimentació de nadons (6-18 mesos) i Lot de suport escolar.

 

Escola Valenciana i la Creu Roja vos convidem a participar a la campanya "Un euro, llavor de solidaritat: lots de suport social de la Creu Roja per a famílies valencianes" i us animem a organitzar als vostres centres educatius la captació d’un euro per alumne/a. Aquesta acció és molt adequada per a la celebració que feu del Dia Internacional de la Pau, el proper 30 de gener, al vostre centre i us convidem a realitzar activitats entorn a la solidaritat amb les famílies valencianes que estan patint la cara més amarga de la crisi. La campanya està oberta fins el 20 de febrer de 2013. 
 
Els fons recaptats seran lliurats en públic a la X Nit d’Escola Valenciana, que se celebrarà a la ciutat d’Alacant el proper 23 de febrer de 2013. 
 
Més informació sobre la campanya: http://www.escolavalenciana.org/solidaritat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: