Campanya "Un euro, llavor de solidaritat 2014: Xiquets i xiquetes soldat"

La campanya "Un euro, llavor de solidaritat" d’Escola Valenciana consisteix a fomentar la donació d’un euro per part de cada alumne/a valencià a un fons destinat a l’ajuda humanitària i als drets humans. 

"El món pot canviar, però no canviarà sol", aquest és el lema d’una de les organitzacions no governamentals de més prestigi en defensa dels drets humans, Amnistia Internacional. La campanya solidària d’Escola Valenciana es destina enguany a un projecte concret d’aquest moviment internacional que porta més de 50 anys fent visible la vulneració dels drets humans al món.

"Un euro, llavor de solidaritat: Xiquets i xiquetes soldat" pretén donar a conéixer a l’alumnat valencià la vulneració dels drets humans bàsics que pateixen altres xiquets i xiquetes d’arreu del món. S’estima que actualment hi ha uns 300.000 menors en 17 països raptats i reclutats a la força per lluitar en conflictes bèl•lics. Són menors que malauradament ocupen la primera posició en el rànquing de vulneracions de tots els articles de la Declaració Universal dels Drets de la Infantesa.

Els xiquets i les xiquetes soldat són instruïts per a utilitzar armes, solen estar en la primera línia del combat i habitualment pateixen abusos de diferents tipus per part dels adults que els han reclutat forçosament per combatre en conflictes armats.

Els donatius que aporten els centres educatius valencians es destinaran a l’edició d’una guia didàctica en valencià i l’organització de tallers de sensibilització sobre la realitat dels menors soldat per part de la secció d’Amnistia Internacional al País Valencià.

Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana ha declarat que "l’educació és l’arma més poderosa per canviar el món, fem nostra aquesta frase de Nelson Mandela per aproximar a l’alumnat valencià una realitat que cal conéixer i per a fomentar uns valors socials vinculats a l’ensenyament de qualitat dels nostres centres".

Guillem Badenes, president d’Amnistia Internacional al País Valencià ha exemplificat la campanya amb aquestes paraules: "Imagineu-vos tractant de fer classe i que la força militar entre i s’enduga la meitat de l’alumnat. No diu el motiu però tu saps que aquests xiquets i xiquetes ha estat reclutats i que ben aviat seran obligats a lluitar com a xiquets i xiquetes soldat. Com te sentiries? Eixa por, eixa injustícia i eixa indignació és la que ens mou en Aministia Internacional a donar a conéixer la realitat dels xiquets i les xiquetes soldat".

"El fet de recaptar un euro per alumne que es destine a una activitat de sensibilització social, així com fer una primera aproximació en les escoles i els instituts de la dura realitat dels xiquets i les xiquetes soldat és una bona manera per a celebrar el Dia Internacional de la Pau el proper 30 de gener", ha comentat el president d’Escola Valenciana.

Pel que fa a l’organisme al qual es destinen els fons econòmics, Vicent Moreno ha afirmat que "la trajectòria de treball d’un moviment com Amnistia Internacional és impecable i en el cas del grup del País Valencià ens han permés dissenyar un projecte conjunt de consciencia educativa molt valuós per a treballar a l’aula un tema tan dur com és el drama dels xiquets i les xiquetes soldat. Un material que s’editarà íntegrament en valencià".

Més informació sobre la campanya: www.escolavalenciana.org/solidaritat

En les campanyes anteriors Escola Valenciana ha col•laborat amb:

• 2013: "Lots de suport social de la Creu Roja per a famílies valencianes". Projecte de la Creu Roja.

• 2012: "Recollida de fons per a la construcció d’una escola rural a Guatemala". Projecte d’Escoles Solidàries.

• 2011: "Llibres per als alumnes Sahrauís". Projecte de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià.

• 2010: "Ajuda mèdica al poble d’Haití". Projecte de Metges sense Fronteres.

• 2009: "Dret a l’educació al Poble de Gaza. Reconstrucció d’escoles". Projecte de la Unescocat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: