Escola Valenciana demana que els futurs treballadors de RTVV acrediten el coneixement de valencià

 

• Ràdio i televisió valencianes amb continguts cent per cent en valencià
• Futurs treballadors de RTVV amb un domini demostrable de llengua

«Des d’Escola Valenciana volem una ràdio i una televisió cent per cent en valencià, és a dir, un servei públic amb tots els continguts en valencià, fets per persones qualificades que seran models de llengua per a la ciutadania», ha manifestat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, el qual ha remarcat que «els treballadors han de demostrar i utilitzar amb normalitat el coneixement de valencià que tenen i dominar el registre estàndard, cosa que els ha d’exigir l’Administració a través del requisit lingüístic, prèviament a la seua contractació.» 

L’entitat cívica ja va posar l’accent en la necessitat que el funcionariat de l’Administració Pública acreditara el coneixement de valencià per a poder desenvolupar el dret dels usuaris que volen ser atesos en valencià i fomentar així la normalitat de la llengua. A hores d’ara, Escola Valenciana, després de conéixer la derogació de la llei de tancament de RTVV, ha explicitat que «per definició, el servei públic de ràdio i televisió valencians ha de ser en valencià i ha de tindre professionals amb una qualificació que els acredite que poden transmetre la llengua amb correcció», d’aquesta manera, «estem més prop de normalitzar l’ús de la nostra llengua en tots els àmbits i de recuperar el prestigi que li pertoca», ha conclòs el president de l’entitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: