Alacant acull la primera edició de la Plaça del Llibre

 

 

Programació 

 

Divendres 18 novembre

 

Horari: de 10h. a 22h.
Matí. Activitats adreçades a centres educatius

Per a infantil i primària
A partir de les 10h. i durant tot el matí, jocs i activitats d’animació lectora (punts de llibre, racó dels contes, etc.)

11’30h. Presentació de la nova edició temàtica de les Rondalles de l’Alacantí i del Baix Vinalopó, de Joaquim G. Caturla:

L’estreleta d’or i altres rondalles fantàstiques. Joaquim G. Caturla. Ed. Tàndem-Bromera.
Les bacores del rei i altres rondalles de costums. Joaquim G. Caturla. Ed. Tàndem-Bromera.
Aquestes activitats es faran a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant.
Per qüestions d’organització, es prega confirmació del nombre d’alumnes que hi assistiran per part de cada centre educatiu.

 

Per a secundària i batxillerat

 

11’30h. Trobada amb l’escriptor Silvestre Vilaplana, que ens parlarà del plaer de la lectura i del procés de creació de les seues obres.

L’assistència a aquesta activitat està limitada a la capacitat de la sala. Necessita reserva.
11’30h. Teatre. Joanot. Esclafit Teatre.

Sinopsi

Hivern de l’any 1464. El cavaller valencià Joanot Martorell ja té ventilat el seu llibre. Ha estat treballant-hi durant quatre anys, sense parar d’escriure. Hi ha estampat tots els seus anhels i dimonis. Fa fred, plou i té fam. És vell i pobre. Tot i que n’està ben orgullós, demà anirà a ca Mossén de Galba i empenyorarà el manuscrit per 100 reals si abans, aquesta nit, res li ho impedeix. Un cavaller viu lluitant i mor en la batalla, encara que les últimes lluites, les pitjors, sempre són amb un mateix.
L’assistència està limitada a la capacitat de la sala. Necessita reserva.

Aquestes dues activitats es faran simultàniament a la sala d’actes del Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) i a la de l’Agència Local de Desenvolupament, espais municipals pròxims a la plaça de l’Ajuntament.

Reserves a:
a/e lacivica.cat@gmail.com
a/e lacivica@lacivica.cat
Tel. 607 93 05 65

 

Vesprada. Activitats per a tots els públics a la plaça de l’Ajuntament

 

17h. Presentació del llibre 10 de 2 de Voluntariat pel Valencià.

18h. Actuació de Dani Miquel, música popular i cançons en valencià. Adreçada al públic infantil.

19’30h. L’escriptora Isabel-Clara Simó presentarà «El retorn dels llops marins», l’última novel·la de Carles Cortés.

21h. Representació de l’obra «La Marea», del grup de teatre de la Universitat d’Alacant.

Sinopsi

De guerres i de pobreses, de Síria i de Senegal: dues històries, dues famílies que en representen milers. Migracions que no deixen de ser un problema: el problema dels immigrants, el dels refugiats, el dels acollits i el dels que acullen, el de les xifres d’ofegats en pasteres, el de la incertesa, el de l’esperança i el dels silencis eixordadors i humits. «La Marea» es vesteix de l’origen i la destinació del viatge més difícil que mai ens hem atrevit a sentir: Europa com a objectiu, amb textos d’Angélica Liddell. Síria i Senegal, el principi d’un tot de tinta, llàgrimes i suor
col·lectius. Un toc d’atenció, un missatge en una botella que esperem que arribe a la platja adequada, abans que siga massa tard.

 

Dissabte 19 de novembre

 

Horari: de 10h. a 14h.

10h. Obertura

D’11’30 h. a 14h., presentacions i signatures de llibres de les escriptores i escriptors següents:

Isabel – Clara Simó
Carles Cortés
Joan Benesiu
Enric Balaguer
Lliris Picó
Ximo Caturla
Joan Borja
Ximo Espinós

12h. "La carabassa Tomassa. Contacontes i taller de manualitats", a càrrec de l’escriptora Mercè Climent i de l’autora del conte, Xaro Navarro.

Editorial: Lletra Impresa Edicions

Els dos dies de duració de la Plaça del Llibre, podreu visitar l’exposició: «NOSALTRES, LES ESCRIPTORES. VALENCIANES EN EL TEMPS».

FULL, Fundació pel Llibre i la Lectura, ha organitzat aquesta exposició dins de les accions del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura, amb la voluntat de dinamitzar la presència de les dones en la vida cultural i educativa. Recull els noms de les 450 valencianes que han escrit des de sor Isabel de Villena fins ara mateix.

La Plaça del Llibre a ha sigut organitzada per l’Ajuntament d’Alacant, la Universitat d’Alacant i Escola Valenciana, en col·laboració amb FULL, Fundació pel Llibre i la Lectura, Associació de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, IAC Juan Gil – Albert. 

 

Més informació:  

Programa de la Plaça del Llibre

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: