La Ribera enceta l’agenda festiva de les Trobades 2018

El proper diumenge 15 d’abril, Rafelguaraf serà el poble amfitrió de la XXXIIIa Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera. Les manifestacions de cultura popular aniran acompanyades de més d’un centenar de tallers escolars, exposicions, muixeranga, pilota valenciana, balls de tota mena, teatre, representacions, música, aforismes fusterians, jocs tradicionals, entre altres actes festius que es desenvoluparan durant tota la jornada. Aquesta cita per la llengua convocarà quasi una cinquantena de pobles que homenatjaran l’escriptor suecà, Joan Fuster.

Diumenge 15 d’abril: XXXIIIa Trobada de la Ribera

A les 9’30 hores, els centres educatius que participen en la Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera es concentraran per a la cercavila davant la porta principal de l’escola Blasco Ibáñez de Rafelguaraf (avinguda de l’Albereda). A les 10 hores s’iniciarà el recorregut de la cercavila cívica, que acabarà a l’escenari de la Trobada. Des de diferents pobles de la Ribera arribaran sobre rodes totes les persones que se sumen a la iniciativa ‘Vine-te’n en Bici a la Trobada’. Mitja hora més tard, tindran lloc els parlaments de benvinguda i, després, vora les 11 hores, es dispararan 33 salves i 33 coloms amb motiu de la XXXIIIa Trobada de la Ribera.

A les 11’30 hores comencen les activitats matinals. Hi haurà exposicions, animacions a peu de carrer, actuacions d’entaulat i activitats de diferent mena, que es distribueixen en diferents espais. Estan programats uns 130 tallers escolars i paradetes, una desena d’actuacions, balls populars, cançons en valencià, música tradicional valenciana, ball modern amb acrobàcies, representacions, actuacions de ‘funky’, partides de pilota valenciana, castells inflables, danses tradicionals, muixeranga, bosc d’aforismes fusterians, mascletà de globus.., entre altres activitats organitzades pels centres educatius i associacions culturals de Rafelguaraf, Carcaixent, Castelló de la Ribera, Carlet, Sueca, Alzira, Catadau, Corbera, Montserrat, Cullera, Favara, Guadassauar, la Pobla Llarga, Llombai, Torís, Manuel, Algemesí, Benifaió, Riola, Tavernes Blanques, Sollana, Alcàntera de Xúquer, Algemesí, l’Alcúdia, Montroi, Alginet, Almussafes, Beneixida, Alfarb, Alberic…

A les 13 hores, les danses tradicionals faran una exhibició de balls al Pati Escoles Velles. Durant tota la jornada es podran visitar les exposicions: “Història de l’escola de Rafelguaraf” (Espai Jove), “Espai Joan Fuster” (Casa de Cultura de Rafelguaraf), “Pilota valenciana” (CIM) i “Dones científiques” (Recinte Trobada). A més, les persones que ho desitgen podran assistir als projectes d’edició del llibre “Acosta’t a la Ribera” de Reclam Edicions i a l’edició de l’agenda escolar d’Edicions 96 a l’Espai Jove.

Els assistents a la XXXIIIa Trobada de la Ribera podran gaudir de la desena Jornada Gastronòmica als restaurants i bars de Rafelguaraf. Després del dinar, a les 16’30 hores, tindran lloc els parlaments de cloenda de la Trobada i a les 16’45 hores Dani Miquel i els Ma·Me·Mi·Mo·Mu clouran la jornada de convivència i estima col·lectiva pel valencià.

La celebració de la XXXIIa Trobada a la Ribera ha sigut possible gràcies al treball de conjunt de la Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià de la Ribera, Escola Valenciana, l’Ajuntament de Rafelguaraf, la Comissió 33 Trobada de Centres en Valencià de la Ribera. Rafelguaraf 2018, en col·laboració amb l’AMPA CEIP Blasco Ibáñez de Rafelguaraf, el MRP Col·lectiu d’Ensenyants de la Ribera, FAPA València, Xúquer Viu, el CEIP Blasco Ibáñez de Rafelguaraf, la Fundació Sambori, l’Ateneu Musical de Rafelguaraf i la Ribera en Bici Ecologistes en Acció. A més, la festa ha comptat amb el patrocini de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Caixa Popular, Edicions Bromera, la Mancomunitat Ribera Alta i la Mancomunitat Ribera baixa.

Premi Sambori i concert de La Gira

El proper 20 d’abril a les 18 hores, l’Auditori Municipal de Rafelguaraf serà l’escenari del lliurament de Premis locals del concurs de literatura en valencià, Premi Sambori. A les 19 hores es procedirà al lliurament dels Premis comarcals d’aquest certamen que fa valdre les habilitats narratives de xiquetes i xiquets dels cicles d’Infantil i Primària, els joves de Secundària i els adults que estudien a les Escoles Oficials d’Idiomes i a les Escoles de Persones Adults. En acabar la vetllada literària, l’organització celebrarà un sopar que comptarà amb el concert de La Gira d’Escola Valenciana, a càrrec de Joanes i la Colla de Patraix.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: