El 26 de maig es desenvoluparan a Castalla les “III Jornades Enric Valor: Enric Valor il·lustrat”

La Càtedra Enric Valor, la Universitat d’Alacant, el CEFIRE d’Alacant i la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat – Escola Valenciana han organitzat les “III Jornades Enric Valor: Enric Valor il·lustrat”. Es tracta d’unes jornades reconegudes pel CEFIRE i la Universitat d’Alacant, amb 8 hores de formació. Enguany, el fil conductor és proporcionar materials per a treballar l’obra de Valor, la rondallística i la cultura popular a l’aula des del punt de vista de les imatges i la il·lustració. Les jornades tindran lloc al Centre Cultural de Castalla, el proper dissabte 26 de maig de 9 a 20 hores.

Al llarg del matí hi haurà tres ponències: “El projecte Estimem Enric Valor” per Francesc Gisbert, “Gènere i diversitat a través dels àlbums il·lustrats”, a càrrec d’Anna Esteve, i “Fantasia il·lustrada: la Col·lecció Aladroc”, de Joan Borja. De vesprada, hi ha programats dos tallers de plurilingüisme a càrrec del CEFIRE: “Kamishibai a l’aula” i “El procés d’abstracció de l’àlbum il·lustrat”. Docents i estudiants poden obtenir crèdits si s’inscriuen, la resta de persones interessades en aquestes jornades poden assistir lliurement a les sessions.

Programa de les III Jornades Enric Valor

9 ― 9’30 h. Rebuda d’acreditacions i materials.

9’30 ― 10 h. Inauguració.

10 ― 11 h. “Projecte Estimem Enric Valor”, de Francesc Gisbert (Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat i IES Serra de Mariola). Presentació de materials didàctics relacionats amb l’obra i figura de Valor i el foment de la lectura des de l’oralitat.

11 ― 11’30 h. Descans.

11’30 ―12’30 h. “Gènere i diversitat a través dels àlbums il·lustrats”, Anna Esteve (Universitat d’Alacant).

12’30 ― 13’30 h. “Fantasia il·lustrada, col·lecció Aladroc”, Joan Borja (Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant).

14 – 16’30 h. Dinar.

16 –19 h. Tallers organitzats pel CEFIRE. Recursos didàctics:

  1. a) Taller 1: CEFIRE Específic de Plurilingüisme: «Kamishibai a l’aula»
  2. b) Taller 2: CEFIRE Específic de Plurilingüisme: «El procés d’abstracció de l’àlbum il·lustrat»

19 – 20 h. Conclusions i clausura de les jornades.

INSCRIPCIÓ gratuïta per al personal docent en l’enllaç:

http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=7304942

INSCRIPCIÓ per a estudiants en l’enllaç: https://web.ua.es/iifv/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: