Escola Valenciana demana la correspondència de les emissions de TV3 i IB3 al País Valencià

  • L’entitat cívica incrementa les projeccions de cinema en valencià en 55 poblacions.

  • Torrevella ha sigut un dels pobles que ha acollit el programa Cinema d’Escola Valenciana amb un èxit rotund de participació.

  • Tota la informació de les projeccions als Serveis Audiovisuals d’Escola Valenciana. Telèfon 96 347 27 83 i correu: cinema@fev.org

La Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana posa èmfasi en l’obertura d’À Punt com «una eina indispensable per afavorir la normalització del valencià i reflectir la diversitat lingüística que tenim al nostre país», tal com ha expressat la coordinadora del programa Cinema en valencià, Laura Font, que ha afegit: «També és fonamental comptar amb la visió plural de ràdios i televisions d’altres territoris amb els quals compartim llengua. La ciutadania del País Valencià necessita visualitzar els mitjans de comunicació públics de Catalunya i les Illes Balears, TV3 i IB3, respectivament, per trencar amb la censura que motivà la fi de les emissions d’aquestes cadenes al nostre país».

Escola Valenciana amb la qualitat

La coordinadora tècnica dels Serveis Audiovisuals d’Escola Valenciana, Mercè Martínez, repassa l’activitat anual del programa i en remarca l’augment de les projeccions. De setembre a juny, «un total de 55 poblacions han gaudit d’una agenda audiovisual en valencià gràcies al compromís d’Escola Valenciana amb el foment de la cultura i la normalització lingüística». El cinema és una de les activitats de l’entitat cívica que millor acollida té entre el públic. «Les xifres de participació són encoratjadores: excedeixen els 75.000 espectadores i espectadors a tot el País Valencià. Al llarg de tot el curs, la majoria de pobles participants en el Cinema d’Escola Valenciana han incrementat les projeccions i n’han oferit una programació estable», en paraules de Mercè Martínez.

Per a Laura Font l’ingredient principal d’aquest èxit de participació és la qualitat: «Escola Valenciana aposta per oferir pel·lícules atractives que responguen a finalitats pedagògiques. L’equip de Serveis Audiovisuals triem els títols que projectem sota criteris de qualitat com l’adequació del missatge al públic, l’estructura de la narració ben travada, el foment de l’educació en valors, el tractament adient de les emocions a través dels personatges i les accions, el to conciliador… Després d’aquest estudi previ elaborem un dossier didàctic perquè les escoles treballen els continguts i el llenguatge audiovisual a l’aula».

Enguany, ‘Angry birds’, ‘Buscant a Dory’ i ‘Mascotes’ són alguns dels films que Escola Valenciana ha projectat majoritàriament. A més, l’entitat ha apostat per pel·lícules de productores menys conegudes, com ‘Sopa de pedres’ o ‘Molly monstre’.

Cinema en valencià al Baix Segura

En març, Escola Valenciana va projectar ‘Mil coses que faria per tu’ al Centre Cultural Virgen del Carmen de Torrevella i comptà amb una àmplia participació de l’alumnat de l’IES Palmeral d’Oriola. Aquesta va ser la primera vegada que l’entitat cívica plantejava visualitzar una pel·lícula en valencià a la comarca del Baix Segura.

Aquesta iniciativa forma part de les activitats lúdiques i en valencià que Escola Valenciana promou per contribuir a l’aprenentatge de la llengua. «L’any passat, vam animar l’equip docent i l’alumnat del Baix Segura a participar en el Premi Sambori i fou un èxit. Ara, acostem el cinema en valencià a aquesta comarca de predomini lingüístic castellanoparlant. És important que l’alumnat de tot el País Valencià puga comptar amb materials en valencià i gaudir-ne mentre aprén», ha afirmat la responsable del ‘Cinema a l’escola’. «Des d’Escola Valenciana incidim en la convivència entre llengües i cultures i afavorim l’accés a productes culturals en valencià de forma generalitzada».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: