La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat rep el guardó ‘Tio Canya’ dels Premis Jaume I

  • Aquest premi reconeix la tasca de promoció del valencià que desenvolupa la Coordinadora tant en les comarques de l’Alcoià i el Comtat, com en els projectes de país.

La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat ha estat distingida en la XXIIIa edició dels Premis Jaume I, amb el guardó “Tio Canya” a la promoció de la llengua. Els premis estan organitzats pel Bloc Jaume I, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Alcúdia.

El guardó, una litografia de l’artista Manuel Boix, va ser rebut per l’escriptor i professor Francesc Gisbert, president de la Coordinadora, i per Àngels Jordà, membre de la junta directiva. Distingeixen a persones i entitats destacables en l’àmbit cultural.

El jurat va valorar l’aniversari dels 30 anys d’existència de la Coordinadora pel Valencià, el seu activisme i la vitalitat dels projectes que desenvolupa, tant a les comarques (Trobades d’Escoles en Valencià, Lectura Col·lectiva del Tirant, concerts de música en valencià de La Gira, cursos de formació, Trobada de Contacontes de Penàguila, Fira de la Fantasia de Castalla, etc), com també en l’àmbit de tot el País Valencià. És el cas dels projectes “Ruta de contacontes”, organitzada en dotze municipis de l’Alcoià i Comtat i en altres deu de tot el País Valencià, des del Vinalopó als Ports, la divulgació de rutes literàries amb “Viatjant i Llegint”, de propostes musicals amb “Música per un país” o la creació del “I Premi Joan Pellicer de Divulgació Etnobotànica”.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: