Dia dels Drets Lingüístics a Alacant

La Cívica – Escola Valenciana de l’Alacantí, amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, ha organitzat la conferència “La seguretat lingüística: una eina indispensable per a la igualtat lingüística” a càrrec de Vicenta Tasa, professora de Dret Constitucional de la Universitat de València, amb la presentació de Carles Cortés, Vicerector de Cultura , Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant (carrer Ramón y Cajal, 6). L’acte es va celebrar el Dia dels Drets Lingüístics el passat 4 de desembre, a les 18.30 hores.

La professora Vicenta Tasa descriu el sistema de drets lingüístics actualment vigent i que deriva de la Constitució Espanyola, de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana i de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. La professora Tasa defensa “la necessitat d’avançar en la superació de concepció jurídica actual, basada en el principi de jerarquia lingüística, per un nou model de drets lingüístics igualitari que garantisca la seguretat lingüística i la tranquil·litat dels parlants de qualsevol llengua oficial.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: